Industrien: Vækstpenge gør det ikke alene

Spareplaner og stram økonomistyring er fortsat afgørende, hvis eurozonens skrantende økonomier skal rettes op.

Industrien: Vækstpenge gør det ikke alene

De skrantende europæiske økonomier vil fortsat have problemer, når EU's stats- og regeringschefer som ventet vedtager en vækst- og jobpagt med vækstinitiativer til næsten 900 milliarder kroner.

Det mener Sinne Backs Conan, europapolitisk chef i Dansk Industri. For som pagten også understreger, er det nødvendigt med fortsat fokus på besparelser.

- Vækstinitiativerne i sig selv kan ikke løse krisen. Det er vigtigt, at landene samtidig får styr på deres økonomier, siger hun og fortsætter:

- Men vi synes det er positivt, at der er samlet en pakke af konkrete initiativer. Det er både midler, som kan være rettet direkte mod virksomheder - og også midler, som er rettet mod større projekter.

Hendes udmelding kommer efter, at EU's 27 stats- og regeringschefer torsdag på et topmøde i Bruxelles er blevet enige om afgørende elementer i den ny vækst- og jobpagt.

Den vil efter vedtagelse poste over 120 milliarder euro, svarende til 892 milliarder kroner, i unionens trængte økonomier for at sparke gang i væksten og skabe arbejdspladser.

Og vækstinitiativerne i pagten kan være med til at fastholde danske arbejdspladser - og måske endda skabe flere.

- Hvis man får gang i aktiviteter, der bliver finansieret af midlerne, så vil det have en positiv effekt på virksomhederne.

- Så afhængigt af projekternes størrelse kan man opretholde arbejdspladser og måske skabe endnu flere, siger Sinne Backs Conan.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.