Indvandrere får foden under eget bord som danskerne

Flere og flere indvandrere køber nu deres bolig frem for at bo til leje. De køber lige så hyppigt som danskere

Indvandrere får foden under eget bord som danskerne

Det er ikke et sjældent syn, at indvandrere køber deres hus eller lejlighed. Faktisk udgør indvandrere, der køber bolig, en lige så stor andel af deres befolkningsgruppe, som danskere der køber bolig.

- Tallene er et udtryk for, at indvandrerne nu køber ejerboliger på næsten lige fod med den øvrige befolkning, siger ejendomsmæglerkæden EDC's kommunikationschef Jan Nordmann.

Hos EDC har man gennemgået 2000 tilfældigt udvalgte bolighandler, der er blevet lavet det seneste halve år. Og gennemgangen viser, at indvandrere nu er næsten ligeså hyppigt repræsenteret som købere, som deres andel i befolkningen udgør.

4,5 procent af køberne er af ikke-vestlig afstamning, hvilket omtrent svarer til de 5,5 procent, som indvandrere fra ikke-vestlige lande ifølge Danmarks Statistik udgør af den samlede befolkning.

- Det er vel i virkeligheden den ultimative integration, når indvandrerne rykker ind i parcelhuskvartererne og mødes med de danske naboer over ligusterhækken, siger Jan Nordmann.

Det er alle typer ejerboliger, som indvandrerne kaster sig over - bortset fra sommerhuse.

Mens indvandrere fra arabiske lande køber især ejerboliger i Københavns sydvestlige forstæder, køber indvandrere fra østlande og Balkan hyppigere på det midtjyske boligmarked.

ECD har gennemgået handlerne ved at se på navnene på køberen.

- Da det ikke er tilladt at registrere personers etnicitet, og da vi i øvrigt heller ikke har interesse heri, findes der næppe en bedre metode, til at få et overblik over købernes etniske baggrund, oplyser EDC.

De 4,5 procent er alene personer med ikke-vestlige navne, det vil sige asiatiske, mellemøstlige og fra Balkanlandene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.