Indvandrere får sværere ved at få job

Under krisen mistede indvandrere fra ikke-vestlige lande deres job først, vurderer forskningschef.

26. september 2013 04:34 - Opdateret 26. september 2013 04:35

Indvandrere får sværere ved at få job

Det går den forkerte vej med indvandreres beskæftigelse.

I 2010 var indvandrere fra ikke-vestlige lande seks procent mindre beskæftigede end danskere. Sidste år var det steget til 27 procent, viser regeringens Integrationsbarometer.

Dermed er det vanskeligt for regeringen at nå målsætningen om, at "flere indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund skal i job", skriver Fagbladet 3F.

Udviklingen er brandærgerlig, mener Anthony Sylvester, konsulent i 3F for integration og etnisk ligestilling.

- Når indvandrere mister jobbet, er det en af de største personlige ulykker. Det påvirker ikke kun økonomien, men også status og er en katastrofe for integrationen, siger han.

Ifølge Foreningen Nydansker har krisen fjernet fokus fra integration.

- Barrieren for at komme ind på arbejdsmarkedet er vokset for indvandrerne. Samtidig har politikerne mindre fokus på emnet og valgt en mainstream-strategi om at skabe beskæftigelse for alle, siger direktør Torben Møller-Hansen.

Under krisen mistede indvandrerne fra ikke-vestlige lande jobbet først, vurderer Hans Hummelgaard, forskningschef for Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning:

- En forklaring kan være, at indvandrere står sig dårligere i konkurrencen om job på grund af manglende sproglige kvalifikationer. Samtidig er mange ufaglærte, og der forsvinder hele tiden ufaglærte job.

Forskningschefen spår, at indvandrerne først for alvor kommer i job igen, når økonomien går bedre - med mindre, at der gøres en ekstraordinær indsats.

Integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) siger, at regeringen har fokus på området.

Blandt andet betyder reformen af kontanthjælp, førtidspension og fleksjob, at flere bliver en del af arbejdsmarkedet, lyder det fra ministeren ifølge Fagbladet 3F.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...