Indvandrere og efterkommere på kontanthjælp

Regeringen vil stramme kravene til indvandrere, som modtager kontanthjælp, for at få dem til at lære dansk.

Indvandrere og efterkommere på kontanthjælp

Indvandrere skal ikke sidde fast i kontanthjælpssystemet, fordi de ikke kan tale dansk.

Derfor er regeringen klar med et såkaldt "integrationspålæg", der betyder, at kommunerne kan kræve at indvandrere lærer dansk - og ellers trække dem i deres ydelse. Læs regeringens forslag her:

* Indvandrere på kontanthjælp over 30 år skal fremover møde særlige krav om at modtage danskundervisning. Hvis de afslår, trækkes de i deres ydelse.

* Ifølge regeringens udspil skal unge kontanthjælpsmodtagere med indvandrerbaggrund under 30 år - ligesom alle andre kontanthjælpsmodtagere under 30 - i uddannelse og samtidig modtage den nye ydelse, uddannelseshjælpen.

* I 2012 var der i alt 137.500 kontanthjælpsmodtagere. Heraf var i alt 37.700 personer indvandrere eller efterkommere, svarende til 27 procent.

* Der er især indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, som er på kontanthjælp. Hele 83 procent af kontanthjælpsmodtagerne med indvandrerbaggrund var således fra ikke-vestlige lande.

* Blandt kontanthjælpsmodtagere med indvandrerbaggrund er kvinderne svagt overrepræsenteret.

* I 2012 var 54 procent af kontanthjælpsmodtagerne med indvandrerbaggrund således kvinder. Det er særligt blandt de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år, at kvinderne er overrepræsenteret.

Kilde: Jobindsats.dk

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.