Inficeret kød er nu fjernet

Der er ikke mere smittet kød tilbage i butikkerne

Arkivfoto.

Arkivfoto.

NORDJYLLAND:Oksekød, som er inficeret med den livsfarlige salmonella dublin er kaldt tilbage, og forbrugerne behøver ifølge Hadsund Kreaturslagteri ikke være nervøse. – Der er 100 procent styr på det og der er ikke mere inficeret kød tilbage i butikkerne, siger Carsten Nielsen, som er salgsleder hos Hadsund Kreaturslagteri. Han fortæller, at kødet fra de inficerede slagtninger allerede blev hentet hos kunderne i sidste uge. – Forbrugerne kan vide sig helt sikre, der er ikke mere tilbage i kølediskene, siger Carsten Nielsen og forklarer, at der var tale om en forholdsvis lille mængde kød. Henter kød hos kunder Oksekødet stammer fra tre dages slagtninger i slutningen af juni. Superbrugsen i Pandrup er en af de forretninger, som har fået kød fra de inficerede partier. – Alt er fjernet fra lagrene, og intet nåede ud til forbrugerne, siger Michael Knudsen, som er afdelingsleder hos Superbrugsen i Pandrup. Det er fast procedure, at inficeret kød bliver afhentet af leverandøren eller destrueret af butikken selv, oplyser Superbrugsen. Leder efter smittekilde Faren er dog ikke helt ovre. Fødevareregion Nord, som opdagede det inficerede kød er i øjeblikket i gang med at finde frem til smittekilden. – Det må stamme fra en besætning, vi ikke er klar over er smittet, siger Irma Lahrmann, som er sektionsleder hos Fødevareregion Nord. Hvis det opdages, at en besætning kvæg er smittet med salmonellaen bliver dyrene sendt til særslagtning under særligt kontrollerede forhold. Salmonellatypen dublin findes i levende okser kun i mave-tarm-systemet. Denne del af dyret skal holdes adskilt fra kødet under slagtningen. En gang imellem sker der imidlertid uheld. – Vi bekæmper salmonella dublin i hele Danmark. Det er rent uheld, at der er sluppet inficeret kød igennem til butikkerne, siger Irma Lahrmann. Aflever kødet tilbage I Nordjylland har Hadsund Kreaturslagteri blandt andet supermarkedskæderne Løvbjerg, Superbrugsen, Rema 1000 og SuperBest blandt sine kunder, samt en række lokale slagtere. Det er dog ikke alle kunder, som har modtaget kød fra de salmonellainficerede partier. Hvis der er den mindste mistanke, om at kød kan have været i berøring med de inficerede partier, er det kaldt tilbage. De forbrugere, som har købt kød fra slagteriet, og er i tvivl om, hvor vidt det er smittet, kan aflevere det i butikken, hvor det er købt, oplyser Fødevareregion Nord og Hadsund Kreaturslagteri. På fødevarestyrelsens hjemmeside www.fvst.dk findes en liste over, hvilke butikker, der har købt kød fra Hadsund Kreaturslagteri.