Danmark

Ingen Bafta: Amour slår igen Vinterbergs film Jagten

Det blev ikke til en pris til Thomas Vinterberg og hans film Jagten ved den britiske prisuddeling Bafta.

Ingen Bafta: Amour slår igen Vinterbergs film Jagten

Der var ikke noget jagttrofæ til Thomas Vinterberg ved søndagens uddeling af de fornemme britiske filmpriser Bafta.

Hans film "Jagten" var nomineret i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film - men det var den fransk/østrigske film "Amour", der løb hjem med stikket akkurat som i Cannes i sommer, da filmen fik Guldpalmen i det franske.

I kampen om den britiske pris var "Jagten" oppe mod nogle af årets helt store europæiske succeser. Ud over årets Cannes-vinder, Michael Hanekes "Amour" stod kampen med blandt andet biografhittet "De urørlige" af Eric Toledano samt Jacques Audiards "Rust and bone".

Sidste film i kategorien var den norske "Headhunterne", der har danske Nikolaj Coster-Waldau i en bærende rolle.

"Jagten" handler om Lucas i skikkelse af Mads Mikkelsen, der efter en hård skilsmisse har fået en ny kæreste og et nyt arbejde, og som er godt i gang med at genopbygge forholdet til sin teenagesøn Marcus.

Men en tilfældig løgn får lov til at brede sig i del lille samfund, og pludselig er Lukas i en hård kamp for at bevare sit liv og værdighed. Og det er her, at alt pludselig ikke er, hvad det ser ud til at være.

Bafta-priserne blev uddelt i Londons Royal Opera House søndag aften. Og uddelingerne her er som regel tegn på, hvem der senere på året får de eftertragtede Oscar-statuetter, og her må "Amour" nu regnes for en af de absolutte favoritter til at nuppe en Oscar.

Hovedprisen for bedste film gik til Ben Afflecks politisk thriller "Argo" - der dermed også understreger sin Oscar-favoritrolle. Filmen bygger på virkelige hændelser og fortæller om en hemmelig operation, som skulle redde seks amerikanere ud af Iran.

Filmen har blandt andre Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin og John Goodman på rollelisten og er produceret af George Clooney. Affleck nuppede samtidig prisen for bedste instruktør.

Prisen som bedste skuespiller blev vundet af Daniel Day-Lewis for sin rolle som præsident i filmen "Lincoln". Emmanuelle Riva tog kvindernes pris for sin hovedrolle i "Amour".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.