Udland

Ingen danskere indblandet i eksplosioner i Boston

Ifølge Borgerservice er der endnu ingen meldinger om danskere indblandet i eksplosioner ved Boston Maraton.

Ingen danskere indblandet i eksplosioner i Boston

Som billedet ser ud lige nu, er der fortsat ingen meldinger om dræbte eller sårede danske statsborgere ved de to bombeeksplosioner ved Boston Maraton mandag aften.

Det fortæller vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

- Vi har endnu ingen oplysninger om danskere, der skulle være involveret. Vi undersøger sagen nærmere. Blandt andet ved at have tæt kontakt med generalkonsulatet i New York, da det er dem, der dækker Washington, siger Henning Nielsen.

Vagthavende fortæller, at informationerne om, hvem de dræbte og sårede er, på nuværende tidspunkt er få.

- Amerikanerne er yderst sparsomme i deres meldinger, siger Henning Nielsen.

Derfor har Borgerservice endnu ikke det fulde overblik over situationen. De rykker ud med oplysninger om danskerens ve og vel, så snart de amerikanske myndigheder og Generalkonsulatet kan fortælle mere om situationen.

- Vi kan se, at der er 74 danskere tilmeldt maraton. Derudover er der de danskere, der bor i byen. Det eneste, vi kan gøre lige nu, er at følge situationen nøje, siger vagthavende.

I alt er der fundet tre eksplosioner sted i Boston.

Den seneste fandt sted på JFK-biblioteket i byen, oplyser politiet ifølge Reuters. Men det er uvist, om der er en sammenhæng til de to bombeeksplosioner, der ramte tæt ved mållinjen i Boston Maraton et par timer forinden.

- Der er sket endnu en eksplosion på JFK, siger talsmand for politiet i Boston, Neva Coakley.

Rachel Day, der er talsmand for biblioteket, som ligger knapt fem kilometer fra Boston Maratons mållinje, siger, at eksplosionen forårsagede en brand, men at ingen er kommet til skade.

Politiet i Boston har beordret, at mobiltelefonnettet i det aktuelle område i det centrale Boston, bliver lukket, for at undgå at signaler fra mobiltelefoner detonerer eventuelle fjernstyrede sprængladninger, rapporterer CBS News.

Mange poser og tasker er ved at blive gennemsøgt, ligesom politiet har bedt folk i Boston om at holde sig væk fra skraldespande, da bomberne ved mållinjen i Boston Maraton formodes at være blevet placeret i skraldespande.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.