EMNER

Ingen gratis fridage til mor og far

Lærerlockout er ikke en lovlig fraværsgrund

Forældre har ikke ret til at holde fri, selv om en lærerlockout kan lukke skolen. Arkivfoto: Michael Koch

Forældre har ikke ret til at holde fri, selv om en lærerlockout kan lukke skolen. Arkivfoto: Michael Koch

KØBENHAVN:Forældre bør allerede nu forberede alternative pasningsmuligheder af deres børn, hvis Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening ikke når til enighed om lærernes arbejdstidsregler inden den 1. april.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Erhverv.

- Hvis medarbejderne bliver berørt af en eventuel konflikt, for eksempel fordi skolerne lukker, er det som klart udgangspunkt ikke en lovlig fraværsgrund, siger Marianne Andersen, der er advokat i Dansk Erhverv.

- Medarbejderen har pligt til at finde alternative pasningsmuligheder hos for eksempel bedsteforældre og barnepiger, tilføjer hun.

Bedstemor i baghånden

KL varslede torsdag lockout for 50.000 folkeskolelærere den 1. april, efter at forhandlingerne med Danmarks Lærerforening brød sammen natten til onsdag.

Og i tilfælde af at parterne ikke kan blive enige, er det en god idé, at forældrene på forhånd har fået oprettet netværk for pasning af deres børn, påpeger Dansk Erhverv.

Et råd som foreningen Skole- og Forældre bakker op om.

- Reglerne er sådan, at en lockout ikke er fraværsgrundlag. Og det er så her, vi bliver nødt til at finde ud af, om vi kan hjælpe hinanden, siger formanden for foreningen, Mette With Hagensen.

- Det er noget med at hive fat i bedsteforældrene og få styr på, hvor mange ferie- og fridage, man har tilovers, og så hjælpe hinanden med at få passet børnene, tilføjer hun.

Og på mange skoler og i lokalsamfundene er man allerede i gang.

Byd ind

Ifølge Dagbladet Ringsted har skolebestyrelsesformanden på Kildeskolen i Gyrstinge, Peter Flensted, for eksempel planlagt at opfordre byens beboere til at byde ind med både pasning og undervisning, når 110 landsbyboere møder op til fællesspisning fredag aften.

Og i Solrød forsøger man at etablere et netværk af frivillige undervisere, der kan bistå kommunens unge med en form for ad hoc-undervisning, så en eventuel lockout ikke går ud over læringen, skriver Dagbladet Køge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.