- Ingen har lært af fortiden

- Når ingen gider læser papirerne, er der reelt ingen politisk kontrol af forvaltningen, siger byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF)

Rikke Karlsson (DF) opdagede som den eneste, at der var noget galt på et botilbud for unge. Medlemmerne i to politiske udvalg havde ellers også adgang til informationen. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Rikke Karlsson (DF) opdagede som den eneste, at der var noget galt på et botilbud for unge. Medlemmerne i to politiske udvalg havde ellers også adgang til informationen. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

REBILD:Det nyoprettede botilbud til unge på Hobrovej i Støvring var ikke nævnt med et ord i dagsordenen før sundhedsudvalgets seneste møde.

Men i referatet efter mødet beder udvalget pludseligt forvaltningen gøre rede for, om de unge, der bor i tilbuddet overhovedet er i den målgruppe, tilbuddet er tiltænkt.
Forklaringen er ifølge udvalgsformand Henrik Christensen (S):
- Under en generel orientering fra forvaltningen blev vi opmærksomme på, at der bor en ung på Hobrovej, som har et behov for hjælp, botilbuddet ikke kan give.
Den udlægning er udvalgsmedlem Rikke Karlsson (DF) langt fra enig i.
- Det var ikke forvaltningen, der gjorde opmærksom på problemet. Den sag blev kun bragt op og ført til referat, fordi jeg gjorde opmærksom på, at der er noget helt galt, siger hun.
Henrik Christensen vil ikke sige, hvem der sagde hvad på mødet. Han kan ikke se, at det gør den store forskel, hvem der bragte sagen frem.

Ingen politisk kontrol

For Rikke Karlsson gør det imidlertid hele forskellen.

- Ingen af de andre i sundhedsudvalget havde opdaget, at vi har parkeret en ung med behov for hjælp det helt forkerte sted.
- Det gør mig rasende, for alle burde have opdaget, at der var noget galt, hvis de havde læst den orientering, som forvaltningen selv har skrevet til os.
- Men når ingen gider læser, hvad forvaltningen skriver, er der reelt ingen politisk kontrol, og så er vi jo lige vidt, siger Rikke Karlsson.
Mødet dokumenterer ifølge Rikke Karlsson, at ingen af de øvrige udvalgsmedlemmer, herunder forman
den, havde læst forvaltningens orientering.
Det afviser Henrik Christensen.
- Jeg har læst alle de papirer, jeg skal læse, siger han.

- Ingen har lært noget

Botilbuddet på Hobrovej er målrettet unge mellem 15 og 17 år og hører dermed til under børne- og ungdomsudvalget.

- Når vi kan tage sagen op, skyldes det, at en af de unge, der bor i tilbuddet hører under sundhedsudvalget, siger udvalgsformand Henrik Christensen.
Den begrundelse udstiller i følge Rikke Karlsson endnu en gang problemet.
- Der er ingen i det tilbud, som hører under sundhedsudvalget. Det ville formanden have vidst, hvis han havde læst papirerne, siger Rikke Karlsson.
Henrik Christensen fastholder, at han har læst forvaltningens orientering
- Det kan være, at Rikke Karlsson er bedre informeret, end jeg er, siger han.
Rikke Karlsson kan kun ryste på hovedet.
- Der er ingen, der har lært noget som helst af fortiden.
- Mens over 700 sociale sager bliver gået efter i sømmene, fortsætter mine kolleger med at stole blindt på en forvaltning, som bliver ved med at lave alvorlige fejl lige under næsen på os, siger Rikke Karlsson.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.