Ingen hjælp til forældre på Nordstjerneskolen

Byrådet afviste at gå ind i strid om klassedeling på sjette klassetrin i 2015

Nordstjerneskolens bestyrelse var i sin gode ret til at beslutte at danne nye klasser i 2015, mener et enigt byråd. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Nordstjerneskolens bestyrelse var i sin gode ret til at beslutte at danne nye klasser i 2015, mener et enigt byråd. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:En gruppe forældre fik ikke noget ud af at klage deres nød til byrådet i en sag om klassedeling på Nordstjerneskolen.

Som tidligere omtalt er en gruppe forældre stærkt utilfredse med skolebestyrelsens beslutning om at lave nye klassedannelser på sjette klassetrin fra sommeren 2015.

Forældrene har bedt byrådet gå ind i sagen, men det afviste byrådet på sit sidste møde, inden et nyt byråd tager over efter nytår.

- Ikke byrådets ansvar

Afgående borgmester Lars Møller redegjorde for, at det alene er skolebestyrelsens kompetence at afgøre om klasserne skal deles eller ej men at det selvsagt skal være velbegrundet i pædagogiske, sociale og eller økonomiske forhold.

Sagen kan ikke indbringes for en anden offentlig myndighed. Forældrene kan vælge at sende sagen til Folketingets Ombudsmand, men ombudsmanden har ikke pligt til at behandle sagen.

- Klassedeling ér skolebestyrelsens ansvar, og det er efter min mening et sundt princip, sagde Lars Møller.

Ros til skolebestyrelsen

Frode Thule Jensen (V) roste skolebestyrelsens beslutning om at danne nye klasser på 6. klassetrin i 2015.

- Det er en flot beslutning om at give eleverne en ny begyndelse, og som jeg ser det, er det af faglige og pædagogiske grunde. Det skal bestyrelsen have stor ros for, men de har måske et kommunikationsproblem, sagde Frode Thule Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.