- Ingen jobgaranti - utryghed breder sig

Ove Krogh Madsen - ved ikke om han har et job efter ferien. <i>Carl Th. Poulsen</i>

Ove Krogh Madsen - ved ikke om han har et job efter ferien. Carl Th. Poulsen

FREDERIKSHAVN:- Det er frustrerende ikke at vide, hvad man skal lave efter 1. august. Eller om man overhovedet er ansat her længere.Ove Krogh Madsen er serviceleder på Hedeboskolen i Skagen. Pedel, som det tidligere hed. Han er én af cirka 200 medarbejdere, der nu er ansat i kommunens nye ejendomscenter - men hvor længe?

Lovet besked 16. maj

Det spørgsmål er højaktuelt for serviceledere og -assistenter, rengøringspersonale med flere.De var alle blevet lovet klar besked den 16. maj, men sådan blev det ikke. - Vi fik et brev med en del elastik i, siger Ove Krogh Madsen og hentyder til formuleringen, at ”de hurtigst muligt vil blive orienteret”.

Skolen lukker og hvad så?

For Ove Krogh Madsen og kollegerne på Hedeboskolen er situationen ekstra usikker. 1. august lukker skolen, og den åbner ikke igen efter sommerferien, hvor eleverne fortsætter på Skagen Skole (tidligere Ankermedet).Det ligger i kortene, at der næppe bliver job til alle de ansatte i ejendomscenteret.

Skal spare 12 mio. kr.

Kommunen har kalkuleret med en besparelse på ni mio. kr.- Desuden er der ansat fem-seks-syv ledere til en samlet løn på 3-3,5 mio. kr., så der skal vel findes en besparelse på cirka 12 mio. kr. Det svarer til cirka 40 stillinger, siger byrådsmedlem Jørgen Tousgaard (S). Han mener, der er tale om ”den største centralisering i kommunens historie”.

Frustration mange steder

Jørgen Tousgaard rejste sagen på onsdagens byrådsmøde.- Jeg ved, at medarbejderne er dybt frustrerede og ulykkelige. Skal de gå ned i løn og arbejdstid, eller skal de overhovedet fortsætte? Og ude på skoler og institutioner er lederne utrygge og ved ikke, hvilken arbejdskraft, de har efter ferien, siger Jørgen Tousgaard.

Ingen jobgaranti

Borgmester Lars Møller lovede på byrådsmødet, at medarbejderne nu vil få besked senest ultimo juni.- Det ér en stor forandringsproces. Mange har skiftet arbejdsforhold, og der er ingen jobgaranti. Vi har investeret midler i det her for på sigt at lave en besparelse, og det tror jeg på kan lykkes, sagde Lars Møller på byrådsmødet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.