EMNER

Ingen jubel over iPhone 5

Lanceringen af den nye iPhone 5 forløb onsdag uden overraskelser

Denne iPhone vil snart være forældet. 28. september lancerer Apple den nye iPhone 5. Arkivfoto

Denne iPhone vil snart være forældet. 28. september lancerer Apple den nye iPhone 5. Arkivfoto

USA:Skærmen er blevet større, mens telefonen både er blevet tyndere, hurtigere og lettere. Ganske som forventet. Derfor er chefredaktør ved mobilsiden.dk, John G. Pedersen, ikke skuffet, men heller ikke glædeligt overrasket.

- Det er en super lækker telefon, men vi må jo bare konstatere, at der er tale om mere af det samme, mere af det, der fungerer.
- Men nogen revolution, der rev verden rundt, det blev det ikke, siger han og forklarer, at mange detaljer allerede var sluppet ud inden præsentationen.

Ikke alene om lækkert design

John G. Pedersen mener, at særligt de iPhone-ejere, der bruger deres telefon til at surfe og ofte er på nettet, vil få en markant bedre oplevelse med det nye produkt i kraft af den nye og større skærm.

- Men jeg synes, at Nokias smartphone, som blev præsenteret i sidste uge, på mange måder er lige så interessant som den nye iPhone. Selvfølgelig vil jeg gerne prøve den nye iPhone, men jeg vil lige så gerne købe den nye Nokia Lumia 920.
Nogenlunde samme skepsis sidder mediekonsulent Jon Lund med.

Ingen håndsrækning i sigte

- På den ene side er det et godt og fint produkt, som jeg selv har planer om at købe, men på den anden side ser den bare ud til at være blevet en lille smule bedre, og der er flere ting, som jeg savner, siger Jon Lund og lister sine største anker op:

- Først og fremmest ville jeg godt have haft, at det såkaldte "siri" fungerede på dansk, og det er der ikke nogen udsigter til, siger Jon Lund om en funktion, hvor man via stemmestyring kan få telefonen til for eksempel at anbefale en god restaurant i nærheden eller fortælle om vejret - men funktionen reagerer kun på engelsk og rummer desuden kun få restauranter i Danmark, forklarer mediekonsulenten.
Derudover er han ærgerlig over, at Apple ikke har formået at udtænke et system, så han lettere kan navigere og overskue sine applikationer.
- Der havde jeg håbet på en form for visuel løsning. I dag kan jeg slet ikke overskue alle mine apps, siger han.
Den nye iPhone 5 kan købes i Danmark fra den 28. september. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.