Ingen klage over håndsky censor

Trods debatten har ingen elever klaget over omstridt censor, der ikke vil give hånd til kvinder

Arkivfoto

Arkivfoto

HERNING:Der er stadig ingen kursister fra Herning HF og VUC, der har klaget over den censor, der ikke vil give hånd til kvinder. Det oplyser Ligebehandlingsnævnet.

Bølgerne gik ellers højt, da censoren på forhånd meldte ud, at hans religion umuliggjorde, at han kunne stikke på næven til den kvindelige halvdel af kursisterne, og flere ministerier blev involveret i sagen.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) har direkte opfordret kvinderne til at klage over det manglende håndtryk - en opfordring, som også undervisningsminister Christine Antorini (S) bakker op om.

Ligebehandlingsnævnet har aldrig tidligere truffet afgørelse i en sag som den fra Herning HF.

Og sådan vil det så blive ved med at være, hvis ikke en af de berørte kvinder selv retter henvendelse, understreger chefkonsulent i Ligebehandlingsnævnet Susanne Fischer.

- Vi kan ikke af egen drift tage sager op, vi selv skal træffe afgørelse i. Sådan er loven indrettet, siger hun.

Hun påpeger, at både norske og svenske ombud om ligebehandling kan tage sager op, som, man skønner, har almen interesse at få afklaring på.

- Loven blev revideret for et års tid siden, og der skønnede man altså ikke, at det var nødvendigt at ændre de danske retningslinjer, forklarer Susanne Fischer.

I sagen fra Herning fortsatte eksamenerne efter censors ønsker. Pigerne blev på forhånd advaret om, at han ikke ville give dem hånden, og at de derfor ikke behøvede at række hånden frem.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.