Lokalpolitik

Ingen lydhørhed

Den, der bestiller musikken, skal betale, mener politiker

Der må bygges her i Tennisskoven i stedet for ved Skelbækvej, mens der foretages arkæologiske udgravninger. Arkivfoto: Kurt Bering

Der må bygges her i Tennisskoven i stedet for ved Skelbækvej, mens der foretages arkæologiske udgravninger. Arkivfoto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Brønderslev Byråd har frigivet tre mio. kr. til arkæologiske udgravninger ved Skelbakken i Hjallerup. Men det skete lidt under protest-

Formand for miljø- og teknikudvalget, Mikael Klitgaard (V) lagde ikke skjul på, at han synes, at det er urimeligt, at Brønderslev Kommune skal betale for de arkæologiske udgravninger.
Jens Arne Hedegaard (V) opfordrede miljø- og teknikudvalget til at gøre noget for at få reglerne ændret.
Mikael Klitgaard opfordrede borgmester Lene Hansen til, at hun benytter enhver lejlighed til at gøre opmærksom på urimeligheden.
Lene Hansen kunne fortælle, at hun har gjort opmærksom på problemet.
- Men ministeren vil ikke særlig lydhør over for os, bemærkede hun.
Mikael Klitgaard sagde, at han synes, at den, der bestiller musikken, også skal betale for den - med adresse til museet.
Der er tale om et 2,5 hektar stort område, der skal udgraves. I forbindelse med en privat udstykning ved Skelbækvej blev der gjort arkæologiske fund. Det betød, at udstykningen af grunde blev stillet i bero. Der var solgt flere grunde, men køberne fik deres penge tilbage, og kunne købe grunde et andet sted.
Sagen kulminerede i maj 2011, da Brønderslev Kommune vedtog at aflyse licitationen på byggemodning af Tennisskoven og Skelbakken. I samme forbindelse blev det besluttet at undersøge mulighederne for at opnå støtte til de arkæologiske udgravninger samt klage over beløbsstørrelserne til udgravningerne.
Brønderslev Kommune sender en klage til Kulturarvstyrelsen over budgettet for de arkæologiske undersøgelser.
- Heller ikke i Kulturministeriet er der hjælp at hente. Kulturministeriet stadfæster i et brev i januar 2012 Kulturarvstyrelsens afgørelse omkring budgettet.
Brønderslev Kommune kontaktede herefter kulturministeren for at aftale et møde i et forsøg på at få staten til at finansiere de arkæologiske udgravninger. I april afviser ministeren overhovedet at deltage i et sådant møde.
Ministeren oplyser, at ministeriet de seneste år forgæves

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.