Ingen penge til rundkørsel i Vilsund

Staten har ingen penge her og nu, selv om en rundkørsel kan forbedre trafiksikkerheden i Vilsund-krydset, siger minister

Jens Fogh-Andersen
Krydset i Vilsund er en sort plet på trafikkortet, men staten har ikke penge til at bygge det om til en rundkørsel, selv om det kan forbedre trafiksikkerheden.Foto: Bo Lehm
3. februar 2017 09:48 - Opdateret 3. februar 2017 09:49

VILSUND: Med et tak for henvendelsen har transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) kvitteret for det brev, Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) skrev både til ministeren og til folketingets medlemmer 22. december sidste år.

I brevet gør Lene Kjelgaard Jensen opmærksom på, at der på Thy-siden af Vilsund-broen, som er et lokalt trafikknudepunkt med en trafikbelastning på 8.600 køretøjer i døgnet er en sort plet på vejkortet.

Det er krydset Åsvej - Hovedvej 26, hvor Vejdirektoratet har foreslået, at der anlægges en rundkørsel.

Den skal dels få trafikken til at glide bedre, dels reducere antallet af trafikuheld markant, skriver borgmesteren i brevet, hvor hun beder ministeren og folketinget prioritere rundkørslen, der i følge Vejdirektoratet kan anlægges for 5,2 mio. kroner.

- Jeg har fuld forståelse for ønsket om at etablere en rundkørsel i stedet for det nuværende kryds i Vildsund, som er udpeget som sortpletkryds, skriver Ole Birk Olesen i sit svar til ministeren.

Han kalder rundkørslen et "samfundsøkonomisk fornuftigt projekt, som samtidig er vurderet til at forbedre trafiksikkerheden på det pågældende sted"

- Der er imidlertid ikke afsat midler til projektet, skriver Ole Birk Olesen.

Forklaringen er, at er i de kommende år er meget begrænset plads til nye transportinvesteringer.

Regeringen ønsker forbindelse med de politiske forhandlinger om løsning af udfordringerne frem til 2025 at finde et grundlag for at øge rammen for de offentlige investeringer og dermed finde penge til rundkørslen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...