Ingen plads til 73 medarbejdere

Lærere, pædagoger, pædagogmedhjælpere og teknisk personale på folkeskolerne i Hjørring Kommune fik besked om deres fremtid

Holmegårdskolen er en af de skoler, der skal lukkes. Arkivfoto: Kurt Bering

Holmegårdskolen er en af de skoler, der skal lukkes. Arkivfoto: Kurt Bering

HJØRRING:I forbindelse med den ændrede struktur på skole- og dagtilbudsområdet i Hjørring Kommune er 73 medarbejdere mandag blevet varslet opsigelse på grund af arbejdsmangel. Den nærmere fordeling ser således ud:

30 lærere og børnehaveklasseledere

28 pædagoger

3 pædagogmedhjælpere

12 teknisk servicepersonale

”For de varslede medarbejdere træder ”Tryghedsaftalen” nu i kraft. Det er en fælles aftale mellem BUPL, Danmarks Lærerforening, FOA, HK, 3F og Hjørring Kommune. Gennem de seneste måneder har Børne- og Undervisningsforvaltningen haft et godt samarbejde med de faglige organisationer, og det er første gang nogensinde i forbindelse med en større opsigelsesrunde, at samtlige faglige organisationer og Hjørring Kommune står sammen om en tryghedsaftale”, skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi er naturligvis kede af, at det er nødvendigt at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, og det er en tung dag for mange. Netop derfor er jeg meget tilfreds med, at vi er lykkedes med at lave en tryghedsaftale med alle de berørte faglige organisationer, siger formanden for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Kasper Maarup Andersen (K).

I følge tryghedsaftalen er de ramte lovet, at de kommer til samtale, hvis der er ledige stillinger. De er dog ikke garanteret job.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.