Skolevæsen

Ingen skal fyres i SFOerne

V-politiker vil fastholde pædagoger i SFOen

SFO:Det er meget beklageligt at kommunen ikke har været tilstrækkelig gode til at kommunikere udviklingsmodellen for den ny folkeskole særligt godt ud.

Det er imidlertid meget bekymrende når debatten herom tilsyneladende har ført til at en stor personalegruppe (pædagoger og pædagogmedhjælpere) har fået den opfattelse de er i overskud.

Udsigten til at miste sit arbejde, er en belastning for den enkelte medarbejder og dennes familie. Den udsigt vil naturligt også smitte af på den enkeltes arbejdsglæde og dermed også på de børn denne medarbejder til dagligt gør en stor indsat s for.

De faktiske forhold er at ingen skal fyres, og ingen frivillige skal overtage nogen ansattes arbejde.

Modellen går ud på den ny folkeskole skal bygges op omkring, og med de forskellige kvaliteter, og de faggrupper, der er i skole og SFO. Nuværende lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere m.v. indgår i den ny folkeskole i Hjørring Kommune.

Det frivillige islæt er en optimering af børnenes dag og aktiviteter der dannes af det lokale engagement og erstatter intet, men bygger ovenpå i det omfang lokalområdet og den aktuelle skole iværksætter det.

Min vurdering er - at når regeringen har tilført midler til denne reform, så er det fordi der ønskes højere kvalitet og det vil sandsynligvis føre til ansættelser, frem for afskedigelser.

Glasset er halvfyldt og vi er i gang med at lave Danmarks bedste folkeskole – med et gratis fritidstilbud. Det er den faktuelle og gode historie for børn, forældre og ansatte. (Forkortet af red.)

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst