Ingen slinger på skøjterne

I weekenden mødes Danmarks bedste kunstskøjteløbere i Gigantium, når der bliver afholdt DM

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Rebekka Maja Andreasen fra Aalborg løber på isen i Gigantium, når der i weekenden bliver afholdt DM i kunstskøjteløb.

Første gang hun fik et par skøjter på, kan hun ikke selv huske. Hun var tre år og stod på sidelinjen og kritiserede sine ældre søstre. Det blev forældrene trætte af, så Rebekka fik selv et par skøjter og en kegle til at støtte sig på. Derefter blev hun sendt ud på isen.

Det var sværere end forventet, hun nåede kun en halv runde på en træningstime, men siden da er det gået hende meget bedre.

Træning hele ugen

I dag er hun 14 år, og det meste af hendes tid bliver brugt på skøjtebanen. Hun træner 15 gange om ugen, de ni af gangene er det på isen, hun øver, mens hun går også til ballet, dans, styrketræning og løbetræning for at forbedre sig på isen.

Nerverne er ved at indfinde sig hos Rebekka. Sidst hun var til stævne, faldt hun og slog armen, så derfor har hun ikke trænet så meget den sidste måned. Selvom hun i 2008 vandt DM, har hun ikke de store forventninger i år, og hun er glad, hvis hun undgår at falde denne gang.

Skøjter hele weekenden

Der DM i kunstskøjteløb fredag aften og hele lørdag og søndag til klokken 14. Her bliver DM afrundet med et show i anledningen af Dansk Skøjteunions 100 års jubilæum. Der er gratis adgang til danmarksmesterskabet i Gigantium i hele weekenden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.