Danmark

Ingen uroligheder ved pride-parade i København

Politiet har skruet op for sikkerheden ved årets Copenhagen Pride. Der er ingen meldinger om uroligheder.

Den farverige parade, som er kulminationen på fem dage med Copenhagen Pride, er forløbet uden problemer. Det fortæller pressetalsmand ved Københavns Politi Rasmus Skovsgård.

De første skøn lyder, at op mod 200.000 mennesker lørdag har været på gaden for at deltage i Danmarks største festival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner (LGBT).

30.000 deltog i selve paraden, som gik fra Frederiksberg Rådhusplads til Rådhuspladsen i indre København.

- Indtil videre har der ikke været nogle hændelser eller episoder overhovedet på ruten eller omkring Rådhuspladsen. Og sådan håber vi, at det bliver ved med at være resten af aftenen. Så vi er rigtig tilfredse med afviklingen, siger Rasmus Skovsgård ud på eftermiddagen.

Som en konsekvens af massakren på et diskotek for homoseksuelle i den amerikanske by Orlando tidligere på året, hvor 49 blev dræbt, har sikkerheden ved årets festival været skruet op, og politiet har været mere talstærkt til stede.

- I forhold til tidligere år har vi været flere politifolk på arbejde. Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvilke taktikker vi har anvendt, men bare sige, at vi har skruet op for vores operationelle parathed.

- Den gode politimæssige planlægning bærer præg af, at man gennemgår forskellige scenarier. Det er både værste falds-scenarier og tænkelige scenarier. Og vi gør, hvad vi kan for at gennemtænke forskellige situationer, forklarer Rasmus Skovsgård.

Også arrangørerne bag Copenhagen Pride fortæller, at festivalen er forløbet uden problemer.

- Vi er helt lamslåede over, hvor meget københavnerne omfavner priden, og hvor meget de bakker op om mangfoldigheden og værdierne, der ligger i priden, siger Thomas K. Rasmussen, som er kommunikationschef for festivalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.