Ingen vil eje tidligere højskole

Ny tvangsauktion over bygningerne, der husede Diget Højskole.

Fremtiden for bygningerne, der husede Højskolen Diget syd for Skagen, er stadig uvis. Ingen afgav bud ved gårsdagens tvangsauktion.
Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

Fremtiden for bygningerne, der husede Højskolen Diget syd for Skagen, er stadig uvis. Ingen afgav bud ved gårsdagens tvangsauktion. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

Der var helt stille i retten, da foged Lasse Bødker Nielsen tirsdag holdt tvangsauktion over bygningerne, som indtil for et år siden husede højskolen Diget syd for Skagen. Derfor besluttede man at afholde en ny tvangsauktion 6. december. Det var den største panthaver, Realkredit Danmark, som ønskede en ny budrunde. Realkredit Danmark har i følge salgsopstillingen 11,3 millioner kroner til gode, mens Spar Nord har cirka 3,2 millioner kroner til gode. Begge panthavere var mødt op i fogedretten, men afgav altså intet bud. Den officielle ejendomsværdi er sat til 35,5 millioner kroner. Realkredit Danmark kunne dog tænkes at ville give et bud ved anden tvangsauktion. - Men så er det med tanke på videresalg, forklarer advokat Erling Mortensen, der repræsenterede Realkredit Danmark. Højskolen Diget eksisterede i cirka 25 år, før man kort før jul drejede nøglen op og indgav konkursbegæring.