Udland

Ingen vil tage skylden for EU-sammenbrud

Det er ikke min skyld, siger den britiske premierminister, David Cameron, efter uforløst topmøde om EU-budget.

Ingen vil tage skylden for EU-sammenbrud

Så mange milliarder. Og så mange forskellige meninger om, hvad de skal bruges til.

Men selvom EU's stats- og regeringschefer fredag måtte forlade et EU-topmøde i Bruxelles uden at blive enige om et nyt langtidsbudget, så er der ingen, der vil tage skylden for, at det endte med et sammenbrud.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, vil i hvert fald ikke høre tale om, at briterne har fået mødet til at kollapse med deres bastante krav om et mindre budget.

- Det her var ikke Storbritannien alene.

- Den aftale, der lå på bordet, var bare ikke god nok. Den var ikke god nok for Storbritannien. Og den var heller ikke god nok for Tyskland, Sverige, Holland, Finland og Danmark, konstaterer Cameron.

I stedet retter premierministeren skytset mod EU-institutionerne, som ikke har villet gå med til yderligere nedskæringer af administrationsudgifterne, der med Camerons ord er "uacceptable"

- Jeg støtter op om vores medlemskab af EU, men jeg støtter ikke status quo, siger han.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, er også afdæmpet efter topmødet. Hun tror stadig på en aftale mellem de 27 medlemslande.

- Vi har stadig tid. Der er ingen grund til at forhaste sig, siger Merkel.

Samme optimistiske udlægning går igen hos Frankrigs præsident, François Hollande, der ikke vil være med til udlægningen af EU-topmødet som en fiasko.

- Jeg vil ikke bruge det ord, for det er ikke præcist. Ingen vandt og ingen tabte, da der ikke er en aftale, siger Hollande.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil da heller ikke pege fingre ad nogen af sine kolleger.

- Det var vitterligt alles beslutning, at vi skulle slutte. Vi diskuterede, om vi skulle fortsætte, og jeg må indrømme, at da jeg havde hørt argumenterne, var jeg enig i, at vi måtte slutte, siger Thorning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.