Hvilshøj

Initiativpris til Fynbo Foods

DI Vendsyssel satte mandag pris på ung Vrå-virksomhed, der er initiativrig og i stor vækst

Richard Fynbo får Initiativpris 2008 overrakt af Peter Hvilshøj, næstformand i Dansk Industri Vendsyssel. Foto: Kurt Bering

Richard Fynbo får Initiativpris 2008 overrakt af Peter Hvilshøj, næstformand i Dansk Industri Vendsyssel. Foto: Kurt Bering

VRÅ:Formænd går sædvanligvis og ser ret sure ud, når resten af en bestyrelsen går og træffer beslutninger bag deres ryg. Ricard Fynbo er en af undtagelserne, selv om den øvrige bestyrelse i DI Vendsyssel forleden snakkede uden om ham, da det skulle afgøres hvem der skal tildeles Initiativpris 2008. For prismodtageren er Fynbo Foods, som han er adm. direktør for, og uddelingen skete mandag eftermiddag ude på virksomheden på Sigenvej i Vrå. - Jeg vidste det først i fredags, da de ringede og spurgte, om jeg var at træffe mandag. Så var jeg godt klar over, hvad der var i gære, sagde en glad Richard Fynbo til NORDJYSKE efter tildelingen af hæderen. To gange tidligere har bestyrelsesmedlemmer peget på ham som prismodtager, men Richard Fynbo værgede for sig, fordi det ville smage af indspisthed. - Der er sket så meget siden Richard startede her i Vrå, at denne gang skulle være. Vi havde i starten af udvælgelsen 10-15 virksomheder op at vende, men for os var der ingen tvivl om, at Fynbo Foods var det rigtige valg, fortalte næstformand i DI Vendsyssel Peter Hvilshøj. Det var også ham der begrundede valget af den seks år gamle virksomhed til den regionale initiativpris. Den er en af de mindre og mellemstore virksomheder, der har skabt vækst inden for en kort årrække. Fynbo Foods har vist særlig virkelyst og initiativ, og så har den et globalt perspektiv. Det sidste er årsagen til, at Fynbo Foods er i gang med tredje udvidelse på fire år. - Vi fordobler vores areal til 6000 kvadratmeter, og det er med særlig henblik på at øge eksporten, fortalte Richard Fynbo. Med den nuværende kapacitet producerer virksomheden 25.000 tons marmelade. syltetøj, gele og lignende produkter om året. Heraf går halvdelen til eksport. - Vi er markedsleder af de økologiske produkter, og på supermarkeders egne mærker har vi 3/4 dele af markedet, oplyste han. Fynbo Foods har 31 ansatte, og får måske brug for få ekstra hænder ved udvidelsen. Øget automatisering klarer resten.