Innovationsdyst for erhvervsskoler

Inhalator med stempel fik titlen af fremtidens mest lovende velfærdsteknologi

Vindergruppen bestod af  Thomas Thomsen (webintegrator), Nicklas Pedersen (industritekniker), Anders Vestergaard (elektriker), Pia Johansen (SOSU-assistent) og Michelle Therkilsen (SOSU-assistent)

Vindergruppen bestod af Thomas Thomsen (webintegrator), Nicklas Pedersen (industritekniker), Anders Vestergaard (elektriker), Pia Johansen (SOSU-assistent) og Michelle Therkilsen (SOSU-assistent)

SOSU Nord og TECHCOLLEGE i Aalborg har netop afsluttet årets store fælles innovationskonkurrence, nKNOWation.

Her deltog ca. 225 studerende fra en lang række uddannelsesretninger.

Det er fjerde gang, der holdes nKNOWation i Aalborg i samarbejde mellem de to erhvervsuddannelsesinstitutioner, og arrangementet har efterhånden cementeret sin succes.

Konceptet er, at eleverne gruppevis skal give et bud på en ny velfærdsteknologi, der i fremtiden kan kommercialiseres og blive til gavn og nytte i plejesektoren.

Grundtanken er, at der er mange snitflader mellem plejefaget og de tekniske fag, og at disse snitflader fremadrettet vil blive endnu mere relevante.

- Men der er naturligvis også nogle bagvedliggende pædagogiske mål med eventen og konkurrencen, fortæller Direktør for TECHCOLLEGE, Michael Johansson.

- Tanken med at samle studerende fra det tekniske, det pædagogiske og plejeområdet er at sætte nogle processer i gang, der skaber en helt særlig idéudvikling.

- nKNOWation skaber altid nogle spændende resultater, ikke bare på produktsiden, men også i form af sidegevinster som en bredere forståelse af andre faggrupper, deres relevans og deres kompetencer såvel som sociale bånd, eleverne også har glæde af senere hen. Nogle får også vakt lysten til at prøve kræfter med iværksætteri.

Vinderidéen blev en inhalator kaldet MIM (Multi Inhale Mate) med stempel beregnet til fx KOL- eller astmapatienter. Inhalatoren skal gøre det nemmere at inhalere medicinen og få den fulde virkning af denne, også selvom man har åndedrætsbesvær.

Dommerpanelet vurderede, at opfindelsen potentielt kan spare samfundet mange millioner kroner og øge livskvaliteten for en stor gruppe borgere med åndedrætsproblemer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.