Innovationspris gik til Aalborg

Foruden pris var der også store kulturministerielle roser til Fokus Folkeplysning for Fokus Fitness

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kulturministeren roste Fokus Folkeoplysnings indsats i Aalborg Øst

Ved den årlige fest for uddeling af Aftenskolernes Pris andt SeismogrAAfen Innovationsprisen.

SeismogrAAfen er et tilbud fra aftenskolen FOKUS Folkeoplysning i Aalborg, der viser de unge, at aftenskolen er andet og mere end aftenskolekurser.

Midlet er at nytænke events inden for kunst, musik, film, teater og foredrag.

Til SU-venlige priser tilbydes en platform for oplevelser i fællesskaber.

Visionen er at flytte de unges sociale liv fra Facebook til virkelighedens kulturelle væresteder. Oplevelserne sættes i perspektiv gennem debatter, oplæg og netværk.

- Vores tilbud, SeismogrAAfen, er opkaldt efter en jordskælvsmåler, og det giver god mening, for det sitrer i Aalborg, når de unge kigger op fra deres smartphones og engagerer sig og styrer debatten. De vil gerne inddrages, de vil tale om det, der præger deres hverdag. Tusind tak for prisen. Vi ryster Aalborg og sætter kant på kulturen, sagde projektleder Julie Keldorff fra FOKUS Folkeoplysning ved prisuddelingen.

Der var et strejf af Oscar-stemning over Tivoli Friheden i Aarhus da vinderne af Aftenskolernes Pris 2016 blev kåret.

Der var fanfarer, prisoverrækkelser og takketaler fra rørte prisvindere.

Der var aftenskolefolk fra hele landet. Og kulturminister Bertel Haarder holdt festtalen, hvori han blandt andet fokuserede på, hvordan aftenskolen FOKUS Folkeoplysning er et foregangseksempel på en sundhedsindsats af vidtrækkende betydning i et socialt belastet område som Aalborg Øst.

- FOKUS Fitness er et foregangseksempel på: "en aftenskole der har skabt øget sundhed i et område som

Aalborg Øst, der oveni købet er et ghettoområde" - lød det fra kulturministeren, der dog tydeliggjorde, at han ikke ynder

det udtryk.

Men anerkendelsen var ikke at tage fejl af, og det var tydeligvis kommet Haarder for øre, at FOKUS Fitness’ afdeling i Sundheds- og Kvartershuset i det seneste år har vist et bemærkelsesværdigt resultate.

Alene på Fyrkildevej i Aalborg Øst-kvarteret Kildeparken er der 839 beboere og 115 af dem - svarende til næsten 15 procent - kommer fast i fitnesscentret, hvilket ligger over landsgennemsnittet.

FOKUS Fitness er ejet af aftenskolen FOKUS Folkeoplysning, og afdelingen i Aalborg Øst blev i 2013 etableret i nært samarbejde med Himmerland Boligforening.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.