Inspiration til teaterspirer

27 unge nordjyder fik undervisning i scenekunst og balladesang hos Aasen Teater

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STERUP:Unge nordjyder med en spirende scenekunstner i maven var i weekenden samlet i Aasen Teater ved Sterup til et projekt støttet af Kulturaftale Nordjylland/Kulturkanten.

Der deltog 27 unge fra henholdsvis Limfjordsteatret Mors, Mariagerfjord Kulturskole/Himmerlands Teater og Vendsyssel Teater fra Hjørring i et projekt under navnet ”Ung Nordjysk Scenekunst”, som er et teaterforløb fra 2014 til 2016 gående ud på at fremelske nye, nordjyske teaterspirer.

- Tre til fire gange i løbet af de to år mødes de unge scenekunstnere her i Aasen Teater, og her i løbet af weekenden skal de nå at lære og producere en forestilling, fortalte teaterlærer Birthe Rosenfeldt, da NORDJYSKE kiggede forbi.

Sammen med sin mand Lars Olsen har hun siden 1987 drevet Aasen Teater på det sted, hvor der tidligere var folkehøjskole.

- De seneste år har vi også haft skuespillerne fra Aalborg Teater herude som en start på deres teatersæson, og her i weekenden var det altså de kommende scenefolk, vi havde besøg af.

Det var første gang, Ung Nordjysk Scenekunst havde en temaweekend, og indholdsmæssigt handlede det om at møde det ukendte.

Der var Skovfolket og Bakkefolket, hvor Skovfolket altid havde været der, men pludselig kom der nogle nye fremmede til, og det store spørgsmål var så, hvordan de to folk ville reagere.

Skabte selv scenerne

De unge teaterspirer skabte selv scenerne, og det hele blev afsluttet søndag eftermiddag med en visning på Aasen Teater.

Foruden teater, som Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen fra Aasen Teater stod for, blev deltagerne i weekenden også undervist i balladesang af Jeppe Groot fra København.

- Og det kan være meget svært at kombinere dans og sang, så også her kom de unge i alderen 15-21 år på en opgave, slutter Birthe Rosenfeldt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.