Institutioner på nettet

Kommunalt ansatte på kursus

Foto: Brønderslev Kommune
Brønderslev 3. april 2017 09:22

BRØNDERSLEV: Med 6700 følgere på facebook og flere end 900 på instagram er Brønderslev Kommune blandt de absolutte sværvægtere, når det gælder kommuners brug af sociale medier.

I dag regner kommunen de sociale medier for de vigtigste kommunikationskanaler, når det kommer til hurtig information og pr. Samtidig har kommunen kun én ansat til arbejdet med kommunikation. Derfor skal 16 ansatte fra ligeså mange institutioner nu på to-dages kursus i at lave mobile historier til kommunens og institutionernes sociale medier. For i kommunen ønsker man at være sin egen nyhedskanal.

En af dem, der skal på kursus er leder af plejecenteret Rosengården i Jerslev, Anita Kilt. Og selv om de fleste måske ikke ligefrem forbinder den ældre generation med SO-ME, så giver det god mening:

- For det første er den ældre genration den hurtigst voksende på de sociale medier. For det andet er mange af deres pårørende jo også på de sociale medier. De bor måske langt væk fra deres kære, og så kan det jo være en god erstatning at kunne følge de ældres liv via små film. Endelig giver det os jo også mulighed for at vise de gode sider af livet på vores institutioner. Tit er det jo kun de negative historier, der kommer frem.

I mandags lagde kommunen to billeder op på facebook fra en cykeltur for et par af plejecenterets beboere. Billederne er delt 13 gange, og det lyder måske ikke af så meget, men Anita Kilt forklarer:

- Hver person, der deler dem, har jo måske flere hundrede venner, som potentielt er mulige modtagere af budskabet. Så med to billeder kan man nå måske 6000-7000 mennesker.

- Det har vi jo dårlig mulighed for med andre medier, hvor vi ofte skal betale os fra reklame.

En af dem, der ser frem til flere film om livet i kommunen, er borgmester Mikael Klitgaard. Han mener, at de sociale medier kan være med til at binde kommunens borgere tættere sammen:

- Dels kan man jo inspirere hinanden. Hvis der er et godt initiativ i Hjallerup, som bliver vist på facebook, vil nogen i Øster Brønderslev måske sige, at det kan vi da også prøve.

- Dels kan det jo give en stolthed at vise alle de gode tiltag, der sker i kommunen. For øjeblikket er vi f.eks. ved at filme en ung mand, der har fået en voksenlærlingeplads efter at være blevet afskediget fra PN-Beslag. Det kan da inspirere andre at vide, at en fyreseddel ikke behøver være slutningen på arbejdslivet.

Kurset finder sted 4. april og 19. april.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...