Integrationsforening: Flygtningelandsbyer svækker integration

Flygtningelandsbyer vil udskyde flygtninges kommende integration, siger Foreningen Nydansker.

Det vil udskyde og i værste fald stå i vejen for integrationen af flygtninge at samle dem i flygtningelandsbyer, fordi det vil svække kontakten til et lokalsamfund, hvor den stærkeste integration sker.

Det siger direktøren for Foreningen Nydansker, Torben Møller Hansen. Foreningen samler over 100 virksomheder, kommuner og jobcentre i et samarbejde for at få integreret flest mulig flygtninge på det danske arbejdsmarked.

- Integrationen begynder først for alvor i det øjeblik, de går ud og får deres egne erfaringer i et lokalsamfund, siger Torben Møller Hansen til Ritzau.

Han forklarer, at det vigtigste for integrationen af flygtninge er deres interaktion med danske normer. Det sker især på arbejdspladserne, men også i de lokalsamfund hvor flygtningene bor.

- Det er ikke kommunerne og deres embedsmænd, der kan skabe integration. Det kan naboerne. Det kan den lokale idrætsforeningen. Det kan de mennesker, de omgås i skolen. Det kan den egen læge, siger han.

- Det er hele det samfund, der er rundt om de her flygtninge, der i den daglige kontakt kan fortælle, hvordan gør vi tingene i Danmark.

Ifølge Torben Møller Hansen taler forslaget om flygtningelandsbyer imod den viden, der findes om hvordan flygtninge bedst integreres på arbejdsmarkedet.

- Det reflekterer ikke danskernes lyst til at arbejde med det her, for der er mange, der gerne vil hjælpe til. Det reflekterer heller ikke det, vi ved, er det bedste for integrationen – nemlig omgang med lokalsamfundet, siger han.

- Men det afspejler livet i en politisk virkelighed, som Folketinget må tage ansvaret for.

Foreningen Nydansker, hvis medlemmer blandt andet tæller virksomheder som Arla, Falck, Coop og Novozymes, har til formål at samle viden og finde måder at integrere nydanskere på det danske arbejdsmarked.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.