Pandoras aktionærer får en kindhest i milliardklassen

Smykkeselskabet Pandora bliver straffet på børsen efter et regnskab, der viste faldende resultater.

Pandora ur Foto: Free/Pandora

Pandora ur Foto: Free/Pandora

Pandoras aktier falder kraftigt efter regnskabet for andet kvartal. Aktiehandlen er intens, og aktier for mange millioner bliver handlet hvert minut.

Efter 60 minutters handel var aktien faldet med ni procent. Det svarede til, at Pandora var blevet 7,6 milliarder kroner mindre værd på en time.

I den første time blev der handlet aktier for markante 1000 millioner kroner - en milliard. Dermed havde Pandora-aktier for 17 millioner kroner skiftet hænder hvert minut via fondsbørsen.

Regnskabet fra smykkevirksomheden viste faldende resultater, men en vækst i salget på 10 procent i første halvår.

Specielt regionen Nord- og Sydamerika, hvor USA dominerer, havde det svært og salget faldt decideret i kvartalet. Netop i USA har der været stor fokus på markedet.

- Aktien falder, fordi kvartalstallene skuffer. Så nu skal Pandora løbe rigtigt stærkt for at nå de mål, de har lovet markedet.

- Jeg mener nu bestemt ikke, at aktien burde falde så meget. Kigger man på de ting, der måler sundhedstilstanden i en virksomhed, så er der gode tegn på, at Pandora er ved at have vendt den seneste tids udvikling i USA, siger Pandora-analytiker hos Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

Efter en episk genrejsning oven på et nært kollaps af selskabet i 2011 havde Pandora ved 2017's start en aktiekurs på 930 kroner. Det er efter at have ramt 35 kroner i 2011.

Men murren om tilbagegang og tomme butikker i USA sendte aktien på en markant deroute, der samtidig har lokket mange spekulanter i aktiefald til.

Fra nytår til 29. maj faldt aktien med 35 procent til 600. Aktionærerne havde dermed tabt astronomiske 37,1 milliarder kroner eller hele Jyske Banks markedsværdi.

Efterfølgende har aktien genvundet momentum, men får altså tirsdag solide klø, efter at regnskabet har givet skeptikerne noget at gribe fat i.

Aktionærer, der købte sig ind på det absolutte lavpunkt i 2011, kan dog stadige glæde sig over en 20-dobling af deres investering.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.