Interesse for akademikere

Thy Erhvervsråd mærker en stigende lyst til at ansætte akademikere

Flemming Toftdal Olesen. Arkivfoto: Peter Mørk

Flemming Toftdal Olesen. Arkivfoto: Peter Mørk

THISTED:Akademikere giver vækst i en virksomhed. Det viser adskillige undersøgelser Væksthus Nordjylland har netop søsat programmet ”Yderlig Vækst” med en pulje på 100 mio. kroner, skriver Thisted Dagblad lørdag.

Erhvervschef Flemming Toftdal Olesen fortæller, at erhvervsrådet på nuværende tidspunkt har ansøgninger liggende fra 10 virksomheder i Thy, som har et begrundet håb om at komme i betragtning.
- Det er alle lokale virksomheder, som har en defineret plan for vækst, og som vil ansætte en akademiker med løntilskud for at kunne realisere planerne, forklarer Flemming Toftdal Olesen.
Thy Erhvervsråd rundsendte en skrivelse til rådets medlemmer midt i juni.
- Det var lige før feriesæsonen, og alligevel har 10 virksomheder henvendt sig med seriøse vækstplaner, og vi har nået at tale med to af virksomhederne, fortæller erhvervschefen.
Efter sommerferien tager Thy Erhvervsråd fat på at tale med de resterende otte virksomheder, og Flemming Toftdal Olesen regner bestemt med at få flere ansøgninger fra lokale vækstvirksomheder til puljen på 100 mio. kroner, som er afsat til virksomheder i Region Nordjylland.
- Pengene er afsat til virksomheder med et vækstpotentiale, og hvor en akademiker kan hjælpe virksomheden med at realisere planerne, forklarer Flemming Toftdal Olesen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.