Interesse for friskole

Ny friskole skal også være kulturhus for foreninger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:Hvis alt går efter planerne, har Dronninglund en ny friskole fra august 2015.

Gruppen bag projektet er ni forældre, der har fundet sammen ved, at deres børn leger sammen, og så er snakken om en friskole efterhånden kommet og er modnedes.

Den nye friskole bliver placeret i Vestre Skole i Dronninglund, hvor Dronninglund Friskole holdt til, inden den lukkede ved årsskiftet.

Rammer fastlægges

Gruppen bag projektet har gennem længere tid arbejdet på at fastlægge rammerne for friskolen, og man er nu kommet så langt, at man i lørdags holdt åbent hus, så interesserede kunne kigge indenfor og få en orientering om de tanker, der ligger bag.

Det var der mange, der benyttede sig af. Både forældre og børn mødte op. De blev ved hoveddøren modtaget af Grete Runnom Kristensen fra styregruppen.

Hun forklarede alle, hvor de skulle gå hen på skolen for at få de informationer, de ønskede. I mange af lokalerne stod folk fra styregruppen og redegjorde for planerne og svarede på spørgsmål.

- Hvis skolen bliver til noget, så skal jeg helt sikkert gå her, sagde Selma, der sammen med veninderne Laura og Johanne gik rundt fra lokale til lokale. De var meget interesserede. Det samme var deres forældre.

- Vi er meget glade for, at der er kommet så mange, sagde Grete Runnom Kristensen.

- Vi havde på fornemmelse, at der var mange interesserede, men vi kunne jo ikke vide det. Fremmødet i dag giver os mere lyst til at fortsætte arbejdet. Vi er jo i god tid. Det er helt bevidst, vi første starter til august 2015. Vi skal have det hele på plads, inden vi tør starte, sagde hun.

Udgangspunktet for skolen er den Grundtvig-Koldske tankegang med fokus på det enkelte barns trivsel.

I forbindelse med etableringen af den nye friskole er der også planer om at skabe et kulturhus, hvor foreninger og andre kan bruge huset til arrangementer og koncerter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden