International aktion har forhindret ti drab i Sverige

Svensk politi slog mandag til og anholdt 70 personer i forbindelse med en international aktion i 16 lande.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Large-scale police operation for drug-related crime En international aktion, som involverer 16 lande og Europol, har resulteret i anholdelse af 800 personer på tværs af landegrænser. Stephan Witte/Kdf-Tv/Ritzau Scanpix

HAAG:Det svenske politi har forhindret mere end ti drab i forbindelse med en stor international aktion ved navn "Operation Trojan Shield".

Det oplyser Linda Staaf, som er politikommissær ved det svenske politi, på et pressemøde tirsdag om aktionen.

I alt 155 personer er blevet anholdt i Sverige.

70 mistænkte blev anholdt alene mandag i Sverige. Politiet har også ransaget mere end 100 adresser i landet. Mange af de anholdte har ledende roller i narkomiljøet ifølge det svenske politi.

- Operationen, hvor vi gennemførte en stor aktion i går, er en af de største aktioner imod voldelig kriminalitet og narkomiljøet i Sverige nogensinde, udtaler Linda Staaf.

I alt 16 lande har været med i den store aktion. Den udspringer af et samarbejde imellem FBI og det australske føderale politi.

Som en del af samarbejdet er adskillige medlemmer af den kriminelle underverden blevet snydt til at kommunikere via en krypteret app kendt som Anom, som det i 2018 lykkedes politiet at infiltrere.

- At stoppe kriminalitet på tværs af landegrænser er en topprioritet for os, siger vicedirektøren for efterforskning i FBI, Calvin Shivers, under pressemødet.

Calvin Shivers fortæller, at over 100 trusler på andres liv er blevet opdaget og forhindret igennem aktionen.

Han takker også landene, som har deltaget i "Operation Trojan Shield" sammen med Europol.

Danmark har også medvirket i aktionen. Men Rigspolitiet oplyser, at dansk politi har spillet en mindre rolle. Der ikke er sket nogle anholdelser i Danmark.

Samlet er over 800 anholdt i den internationale aktion. Politiet har haft adgang til mere end 25 millioner beskeder i appen.

Der er konfiskeret 250 våben. Det samme gælder 8 ton kokain, 22 ton hash, og 2 ton methamfetamin eller amfetamin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.