Hirtshals

International anerkendelse til Oceanariet

Hirtshals Oceanarium er blevet optaget som medlem af European Assosiation of Soos and Aquaria

Nordsøen Oceanarium er nu optaget i det fine selskab internationalt.  Foto: Bent Bach

Nordsøen Oceanarium er nu optaget i det fine selskab internationalt. Foto: Bent Bach

HIRTSHALS:Akvariet i Hirtshals er blevet akkrediteret og er nu optaget som medlem af den anerkendte Zoo- og akvarieorganisation - European Association of Zoos and Aquaria.

Optagelsen i EAZA er kulminationen på et stort stykke arbejde, som begyndte allerede sidste år.

- Nordsøen Oceanarium har lagt et enormt stykke arbejde i at blive optaget som medlem i EAZA, og der er strenge optagelseskriterier for at blive optaget, fortæller biolog og udviklingschef Kristina Ydesen.

- I marts fik vi besøg af to internationale ”screenere” fra EAZA, der i løbet af to dage gennemgik Nordsøen Oceanarium fra top til tå. Screenerne vendte hver en sten, kiggede alle afkroge af akvariet efter i sømmene, vurderede arbejdsklima, dyrehold og meget mere. Efter besøget indstillede screenerne os til optagelse, og efter en tur igennem EAZA’s medlemskomité, har vi nu fået den gode nyhed om, at vi er blevet optaget.

Medlemskabet har stor betydning for Nordsøen Oceanariums fremtidige udvikling, da det nu bliver langt nemmere at etablere samarbejde med andre akvarier, når det handler om udveksling af dyr og det vigtige avlsarbejde.

Desuden vidner optagelsen i EAZA om den høje standard på Nordsøen Oceanarium.

- Internationalt set er vi derfor i toppen, hvad angår alt fra maden i caféen til vores måde at håndtere dyr samt vores formidling om livet i Nordsøen, jubler de på oceanariet.

Nordsøen Oceanarium ser medlemskabet som et skulderklap for det arbejde, der dagligt udføres.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.