International kokkedyst i Danmark

København, fredag /ritzau/ 10 europæiske kokke konkurrerer om at lave den bedste tre retters menu af helleflynder, pattegris og æbler. Den første store internationale kokkekonkurrence i Danmark finder sted mandag, da 10 kendte europæiske kokke konkurrerer om, hvem der kan lave det bedste måltid med nordiske råvarer. Det sker i forbindelse med fødevare-, hotel- og restaurationsbranchens store messe, Tema 2005, i Bella Center i København. Fra Danmark deltager kokken Mikkel Maarbjerg, Restaurant Ensemble i København. Kokkekonkurrencen Nordic Challenge er blevet til på initiativ af foreningen Team Gastronomi Danmark, kokkene Hans Bech Thomsen og Erwin Lauterbach, samt blandt andre virksomhederne Arla, Carlsberg, Danish Crown og Royal Copenhagen. De 10 deltagere får hver en kurv med nordiske råvarer, som de skal lave til et harmonisk og smagfuldt måltid med inspiration fra det køkken, som de nu selv repræsenterer. Hovedingredienserne er helleflynder, pattegris og mutzu æbler. Dommerpanelet er sammensat af syv personer fra gode restauranter i en række europæiske lande. Præmierne er penge - henholdsvis 10.000, 5000 og 2500 euro - samt gaver fra Royal Copenhagen. Til vinderen er der desuden et særligt trofæ i form af en suppeterrin fra porcelænsfabrikken udsmykket af keramikeren Ivan Weiss. /ritzau/