Hanstholm

International støtte til Middles

Over 800 underskrifter fra mange lande til fordel for surfstedet Middles, der frygtes at blive ødelagt af vindmøller ved Hanstholm Havn

Over 800 har skrevet under til fordel for surfstedet Middles - her i skyggen af en af de foreslåede kæmpevindmøller. Foto og visualisering: Save Middles

Over 800 har skrevet under til fordel for surfstedet Middles - her i skyggen af en af de foreslåede kæmpevindmøller. Foto og visualisering: Save Middles

HANSTHOLM:- Vi er naturligvis ikke imod udvidelsen af Hanstholm Havn, og vi er heller ikke imod vindmøller. Vi er udelukkende kede af, at vindmøllerne risikerer at ødelægge Middles, der er det mest besøgte surfsted i Cold Hawaii.

Det siger Mikkel Asmussen, formand for en ny forening, Save Middles, der blev stiftet i onsdags med det formål at forhindre den planlagte opstilling af nye kæmpevindmøller tæt på surfstedet øst for Hanstholm Havn. Møllerne skal være med til at finansiere den planlagte havneudvidelse.

På linje med bl. a. den lokale surfklub NASA frygter Save Middles, at især en af de tre møller vil ødelægge den enestående surflokalitet. Og foreningen mener ikke, at en klage over vindmøllen er blevet behandlet efter forskrifterne.

- Klagen er blevet afvist, uden at man har behandlet den. Man kunne have bedt om en uafhængig vurdering, men det er ikke sket, siger formanden.

Eksperter: Surfstedet ødelægges

En sådan vurdering har modstanderne af vindmøllerne til gengæld indhentet. To eksperter er blevet spurgt om møllernes indflydelse på surfstedet:

- Og de siger entydigt, at møllerne vil ødelægge området, siger Mikkel Asmussen, der selv bor i København.

På få dage har Save Middles fået tilsagn om "et større beløb", der kan finansiere gruppens advokat. Og surfere fra hele Nordeuropa - bl. a. Danmark, Tyskland, Tjekkiet og Sverige - har via en netbaseret underskriftindsamling givet deres støtte til en klage til Thisted Kommune over sagsbehandlingen. Ifølge Mikkel Asmussen havde over 800 skrevet under fredag eftermiddag.

En facebookgruppe havde på samme tidspunkt over 1300 medlemmer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.