Internationalt medie: Sandsynligvis valgudskrivelse i næste uge

Kilder tæt på Helle Thorning-Schmidt (S) slår over for Reuters fast, at en endelig beslutning ikke er taget.

Det internationale nyhedsbureau Reuters mener at vide, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) "sandsynligvis" vil udskrive valg i næste uge.

Det siger to kilder "tæt på statsministeren" til Reuters, og de slår samtidig fast, at en endelig beslutning ikke er truffet.

- Helle Thorning-Schmidt vil sandsynligvis udskrive valg i næste uge, men en endelig beslutning er ikke truffet, siger en kilde tæt på statsministeren.

En anden kilde - også tæt på Thorning - bekræfter ifølge Reuters den melding.

Iagttagere har i månedsvis spået om, hvornår Helle Thorning-Schmidt vil udskrive valg.

Og hos Altinget har politisk kommentator Erik Holstein også fået oplysninger, der flugter med historien fra Reuters.

- Det svarer til, hvad jeg selv hører fra kilder, som normalt plejer at være stabile, så jeg tror faktisk på, at det er sådan, siger han til Ritzau og uddyber:

- Den endelige beslutning er ikke truffet, men det jeg hører er også, at der kommer valg inden sommer, og så er det sandsynlige, at det kommer den 16. juni, og så skal det udskrives i næste uge.

Han understreger dog, at planen hurtigt kan blive skrottet igen.

- Kommer der et par meningsmålinger i løbet af weekenden, som er totalt håbløse for regeringen, så vil det være logisk at holde på hestene. Men pilen peger på et valg i juni, siger han og uddyber:

- Da jeg gik på arbejde i dag, var jeg af den opfattelse, at det nok var mest sandsynligt med et valg efter sommer, fordi meningsmålingerne er i underkanten af, at Thorning har en reel chance.

- Men det er åbenbart landet på, at det man har nu, er det bedste, man får. Og de næste uger bliver under ingen omstændigheder sjove med en terrorsag, som ikke er lukket, og en Dong-sag, som er ved at blusse op igen.

Michael Kristiansen, direktør i Kristiansen+Partners, sidder også med en fornemmelse af, at der er noget om snakken.

- Jeg synes, man kan mærke, at man er ved at gøre sig klar. Der er nogle ting, der kommer på dagsordenen, som man gerne vil have ordnet inden et valg, og der er nogle ting, som ikke kommer på dagsordnen, som ryger væk, siger han til Ritzau.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.