Frederikshavn

Internationalt snit

Spændende nationer har tilmeldt sig årets Cup No. 1

Hold fra Madagaskar deltager i årets udgave af Cup No. 1 og er med til at skabe et internationalt snit over turneringen.Arkivfoto: Michael Bygballe

Hold fra Madagaskar deltager i årets udgave af Cup No. 1 og er med til at skabe et internationalt snit over turneringen.Arkivfoto: Michael Bygballe

FREDERIKSHAVN:Allerede i sidste uge ankom to hold unge fodboldspillere fra Madagaskar til Frederikshavn for at deltage i Cup No. 1, der åbnes mandag aften, og senest er også 60 spillere fra Marokko kommet til byen.

- Og hen over weekenden kommer rigtig mange deltagere til vores turnering, som i år kan kaldes mere international end længe, siger Per Højbjerre, der sammen med Pauli Jørgensen er FfI Fodbolds repræsentanter i en cup-arbejdsgruppe, der også tæller personer fra byens erhvervsliv.

Især rækkerne U12 og U13 har i år et internationalt snit med deltagende hold fra blandt andet England, Hviderusland, Portugal, Marokko, Tyskland og Rusland, og med til at præge bylivet i Frederikshavn den næste uges tid er også en stor delegation fra USA, som alle skal bo på Scandic The Reef i midtbyen.

Flest på skolerne

- Langt hovedparten af de deltagende spillere, trænere og ledere bor dog på byens skoler, hvor også de tidligt ankomne folk fra Madagaskar nu flyttes hen på efter knap to uger i Det Røde Klubhus ved Stadion, hvor vi har sørget for husly, mad og cykler til dem, fortæller Per Højbjerre.

Han orienterer også om, at cuppens strategiske arbejdsgruppe er en slags kobling mellem FfI Fodbold og selve Cup No. 1.

- Og vores primære opgave er at sørge for en videreudvikling af turneringen, der i år får deltagelse af omkring 170 hold fra 22 nationer.

Mandag aften tager de mange deltagere opstilling på Rådhuspladsen, og så er der ellers gåtur til Stadion for de mange deltagere, hvor selve åbningen på traditionel vis finder sted.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.