Coronavirus

Intet besøg på Amalienborg: Statsministeren præsenterer ny minister over telefonen

Et familiemedlem til Mette Frederiksen er testet positiv for coronavirus

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

Opdateret kl. 12.40 med status efter Mette Frederiksens coronatest - og oplysningen om et nyt navn blandt ministrene.

KØBENHAVN:Det var eller bebudet, at statsminister Mette Frederiksen skulle præsentere nye ministre for Hendes Majestæt Dronning Margrethe på Amalienborg torsdag formiddag klokken 11. Men sådan blev det ikke alligevel.

I en pressemeddelelse udsendt fra Statsministeriet oplyses det, at et familiemedlem til Mette Frederiksen er testet positiv for covid-19.

Statsministeren har ikke været i nær kontakt med pågældende, men handler ud fra et forsigtighedsprincip.

" Senere i eftermiddag glæder jeg mig til at præsentere den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Og et nyt navn på regeringsholdet. Jeg kommer dog ikke til – ud fra et ekstra forsigtighedshensyn – selv at møde Hendes Majestæt Dronningen i dag", skriver Mette Frederiksen på sin facebookprofil.

Mette Frederiksen er selv blevet testet for covid-19. Testsvaret er negativet, men "besøget" hos Dronningen kommer altså stadig til at foregå telefonisk.

Det samme gælder den afgående minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, Mogens Jensen, der har været sammen med statsministeren onsdag.

I stedet for som oprindeligt planlagt klokken 11, bliver det nu klokken 14.30, Mette Frederiksen præsenterer ændringerne i regeringen for majestæten.

Herefter vil statsministeren, hvis hun ellers har fået et negativt testsvar, præsentere de nye ministre for offentligheden på slotspladsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.