Intet stævne uden hjælp

Flot ser det ud, når rytterne er på banen, men inden de kommer så langt, har der været gang i mange hjul i et stort maskineri.

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Et ridestævne er et familieanliggende. Brian Jensen og Lene Drejer hjælper datteren Ida med at gøre ponyen "Elano" klar. Foto: Peter Mørk

Lørdag morgen ringede vækkeuret klokken seks hjemme hos familien på Åsvej. Husets datter, 13-årige Ida, skulle til ridestævne i Hundborg Rideklub i Faddersbøl med sin pony "Elano". Klokken 09.34 skal ekvipagen efter programmet være på banen i sin første klasse, LC1. Men inden rytter og pony når så langt, er der en del klargøring. Traileren skal læsses og køres fra Åsvej til Faddersbøl, hvor ankomsttidspunktet skal tilpasses de sidste forberedelser - og muligheden for at varme op. Så det hele tager tid. - Det er jo sådan lidt af en familieting - og hele weekenden går med det, fortæller Brian Jensen og tilføjer, at familien i reglen følges ad, når Ida starter stævner. Lige nu er det først og fremmest lokalt, men ambitionerne rækker til både distriktsstævner og også landsstævner, med udsigt til endnu mere tidsforbrug og endnu flere kilometer på landevejen for at komme frem til stævnepladserne. Ida har redet siden hun var lille, og den nu 13-årige rytter har endnu en række år i vente, hvor ridning - og ikke mindst stævnedeltagelse kræver forældremedvirken. I dette tilfælde falder det måske lidt mere ligefor, for familien er hesteinteresseret og driver eget stutteri, Stutteri Højgården. Mange forberedelser Andre end rytterne skal sikre, at alt er klappet og klart til et ridestævne. Ikke mindst den arrangerende klub - her Hundborg-Midtthy Rideklub. Når der er sendt invitationer ud til naboklubberne ved arrangørerne også nogenlunde, hvornår der er overblik over antallet af deltagende ryttere, antallet af starter - og hvor mange af de udbudte klasser, der også gennemføres. Så skal der laves aftaler med dommere, findes sponsorer til de enkelte klasser, og der skal mobiliseres en masse hjælpere til stribevis af opgaver. Lige fra at lukke rytterne ind og ud af konkurrencebanen til at beregne hver enkelt rytters points og procenter, skrive for dommeren, passe sekretariatet, hvor alle trådene samles - og - som noget ganske vigtigt - sørge for at cafeteriet er leveringsdygtigt i burgere, pølser, pommes fritter, kaffe, kage, slik og sodavand.