Invasion af giftige gnavere

Rotterne erobrer Danmark til efteråret, forudser skadedyrsbekæmper

Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto Scanpix Denmark

DANMARK:Det er de færreste, der er glade for rotter, men vi danskere kan godt begynde at forberede os på en invasion af de giftige gnavere til efteråret, skriver metroxpress.

Det vurderer teknisk chef Claus Schultz fra det dansk-britiske skadedyrsfirma Rentokil, der er verdens største på området.

Det skyldes især den milde vinter, det lune forår og den varme sommer. Tilsammen er det nemlig perfekte leveforhold for de hadede skadedyr.

- Den grønne vinter gør, at i stedet for at starte med en reduceret mængde rotter, så har vi et stort antal. De kan så begynde at yngle tidligere på grund af det tidligere forår, og det betyder altså ret meget, for rotter får 8-10 unger per kuld. De gemmer sig og nyder det lige nu, men når vi får den første nattefrost, så kommer der en kraftig invasion, siger han til metroxpress.

Flere rotter i Danmark

Det er umuligt at fastslå, hvor mange rotter der er i Danmark. Men at dømme efter antallet af anmeldelser, som ifølge Naturstyrelsen er en god indikator, er tallet stigende.

Metroxpress har samlet rotteanmeldelserne i alle danske kommuner for de sidste fem år, hvilket viser en stigning på over 20.000 anmeldelser, med i alt 150.000 anmeldelser sidste år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.