Investorerne slagter AGF på fondsbørsen

Jublen over AaB's mesterskab fortsætter mandag morgen. Til gengæld straffer investorerne nedrykkerne AGF.

Guld og nedrykning deler fodboldaktierne.

Mens aktierne fra nedrykkerne fra Aarhus AGF falder med 22,5 procent ved fondsbørsens åbning, så stiger AaBs "guld"-aktier med 159 procent.

Efter en lille times handel er brusen af champagnen dog gået en smule af, og aktierne i AaB ligger på en stigning på 15 procent til og koster 8,50 kroner stykket.

AaB sikrede sig i søndagens spillerunde et 0-0 på udebane mod FC Vestsjælland, mens FC Midtjylland samtidig tabte 2-3 på hjemmebane til FC København. Dermed kan Aalborg-klubben ikke hentes længere med en spillerunde tilbage.

Med sejren er nordjyderne klar til at spille om at komme i Champions League næste sæson. Og med den billet, er der store muligheder for at give bundlinjen et markant løft - til glæde for investorerne.

Ifølge Ritzau Finans er aktien inde i en lige så flot sejrsstime som fodbolden - og alene i 2014 er AaB-aktien steget med 715,3 procent.

I den modsatte ende ligger AGF, der gemmer sig bag navnet Århus Elite-aktien på børsen. Aktien ligger til at koste lidt over 0,3 kroner - hvilket er et fald på 22,5 procent.

AGF skal i næste sæson spille i 1. division, da klubben søndag tabte 0-3 til Sønderjyske.

FCK, der hører hjemme hos Parken Sport og Entertainment, stiger aktierne med 2,1 procent til en pris på 72,5 kroner.

Søndagens sejr på 2-3 i Herning over FC Midtjylland betyder, at københavnerholdet har forbedret sine chancer for at spille om at komme i Champions League næste sæson ved stadig at have muligheden for at blive nummer to.

Klubben er dog stadig afhængig af, at FCM taber sidste kamp - og FCK skal slå OB på hjemmebane.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst