IOC-chef forventer ny OL-ansøgning fra Qatar

Qatar vil gerne arrangere OL, og magtfulde idrætsledere er ikke afvisende overfor tanken.

Peter Sagan Foto: Reuters/Ibrahem Alomari

Peter Sagan Foto: Reuters/Ibrahem Alomari

Qatars kommende værtskab for fodbold-VM har medført stor polemik, men den lille ørkenstats sult efter store sportsbegivenheder bliver næppe stillet med slutrunden i 2022.

Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, bliver i hvert fald ikke overrasket, hvis Qatar intensiverer sine bestræbelser på at få et sommer-OL.

- Proceduren for at søge de kommende OL er i gang, og jeg kan forestille mig, at Qatar en dag vil være kandidat for at søge om at blive vært for De Olympiske Lege, siger Thomas Bach.

Qatars hovedstad, Doha, har tidligere uden held forsøgt at få OL i 2016 og 2020, men noget tyder på, at idrætsverdenen er blevet mere positivt stemt over for tanken.

I de seneste uger har flere magtfulde idrætsledere offentligt støttet oliestatens mulige OL-bud.

I oktober sagde præsidenten for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe, at et OL i Qatar var en mulighed.

Coe foreslog, at man eventuelt kunne flytte et Qatar-OL til et mere gunstigt tidspunkt i kalenderen, så det ikke kolliderede med de høje sommertemperaturer i landet.

Qatar har allerede været vært for flere store sportsbegivenheder, senest VM i cykling i oktober. I 2019 skal landet huse VM i atletik.

OL i 2020 finder sted i Tokyo, mens det endnu ikke er besluttet, hvem der skal arrangere legene fire år senere. Kampen står mellem Budapest, Paris og Los Angeles.

Et OL i Qatar kan altså tidligst blive en realitet i 2028.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.