IOC donerer 13 millioner kroner til flygtningehjælp

Den Internationale Olympiske Komité donerer øjeblikkeligt godt 13 millioner kroner til flygtningeprojekter.

4. september 2015 14:28

Over hele verden er den aktuelle situation omkring store flygtningestrømme et tema og en problematik, som rækker langt ind i alle samfundslag.

Det gælder også sportens verden, og derfor har Den Internationale Olympiske Komité (IOC) valgt at donere to millioner dollar (godt 13 millioner kroner, red.) til projekter, som arbejder for at hjælpe de mange mennesker på flugt.

- Vi lavede en hurtig beslutning om, at vi var nødt til at gøre noget og stille midlerne til rådighed med det samme, siger IOC-præsident Thomas Bach til DPA.

- Vi ved af erfaring, at sport kan være med til at gøre det lettere for flygtninge. Mange af dem er unge mennesker og børn fra områder som Mellemøsten, Afrika, Europa og andre dele af verden, siger Thomas Bach.

Den ene af de to millioner dollar kommer direkte fra IOC, mens den anden million kommer fra organisationen Olympic Solidarity.

Planen er, at de nationale olympiske forbund og andre interesserede parter rundt omkring i verden skal anbefale projekter til IOC, som så ved hjælp af rådgivning fra blandt andet FN vil distribuere pengene rundt til diverse projekter.

- Vores tanker er hos de mange flygtninge, som risikerer deres eget og deres familiers liv for at undslippe fare, slutter IOC-præsidenten.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...