IOC fastholder sanktioner mod Rusland i dopingsag

IOC holder fast i sanktionerne mod Rusland inden offentliggørelsen af ny dopingrapport.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har besluttet at fastholde sanktionerne mod Rusland i kølvandet på det seneste års dopingafsløringer.

Dermed opfordrer IOC fortsat specialforbundene til at undlade at afvikle konkurrencer i Rusland, ligesom man vil fremskynde nye analyser af alle de russiske dopingprøver fra vinter-OL i Sotji i 2014.

Sanktionerne kommer to dage før, anden del af Det Internationale Antidopingagentur, Wadas, uafhængige rapport om dopingforholdene i Rusland bliver offentliggjort.

Første del påviste, at den russiske stat var medvirkende til et omfattende dopingprogram, der var udbredt til en lang række sportsgrene.

Wada anbefalede i den forbindelse en total udelukkelse af Rusland fra OL i Rio, men IOC valgte at lade afgørelsen være op til de enkelte specialforbund.

Hverken russiske atletikudøvere og vægtløftere fik derefter lov at være med i Rio, og i alt blev mere end 100 russere udelukket fra legene.

Anden del af Wada-rapporten, som er udarbejdet af Richard McLaren, forventes at bringe yderligere anklager om brug af doping i russisk idræt.

IOC varsler, at rapporten vil blive gennemgået grundigt, inden der bliver fældet en dom over Rusland i forhold til OL.

Næste OL er vinter-OL i Sydkorea.

- Beviserne, som professor McLaren fremlægger, skal evalueres, og dem, der bliver anklaget, har ret til at blive hørt.

- Dette inkluderer sportsudøvere, Ruslands Sportsministerium og andre personer og organisationer, skriver IOC ifølge AFP.

- Når alle beviser er blevet inddraget, vil IOC's eksekutivkomité drage de passende foranstaltninger og sanktioner i henhold til De Olympiske Lege, lyder det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.