IOC intensiverer jagten på OL-dopede medaljevindere

Medaljevindere fra OL i Beijing og London har primær fokus i jagten på tidligere dopingsnydere.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) holder et ekstra skarpt øje på medaljevindere fra OL i både Beijing og London i jagten på at finde tidligere dopingmisbrugere.

Det meddelte IOC onsdag ifølge flere nyhedsbureauer i forbindelse med en række møder i komitéen, som foregår frem til fredag i denne uge.

- Programmet for at reanalysere prøver fra legene i Beijing i 2008 og London i 2012 vil blive yderligere forlænget. I samarbejde med Det Internationale Antidopingagentur (Wada) vil vi gå efter, at medaljevindere fra disse to udgaver af legene bliver reanalyseret, skriver IOC.

En lang række nye positive dopingprøver i forbindelse med OL i Beijing og London er blevet konstateret i den seneste tid, og IOC understregede onsdag, at kampen mod doping har topprioritet.

IOC meddelte, at man har etableret en "nul tolerancepolitik" i arbejdet med at "beskytte rene atleter".

IOC meddelte 27. maj, at der var fundet 23 positive tilfælde fra OL i London, efter at tidligere prøver var gentestet.

Tidligere meddelte IOC, at man ved at analysere de gamle prøver med nutidens forbedrede teknologi havde fundet 31 dopede atleter fra OL i Beijing i 2008.

Dermed er der foreløbigt fundet over 50 positive dopingprøver, der relaterer til 2008 og 2012, og flere kan komme til, da IOC altså skruer yderligere op for at teste de gamle prøver i jagten på atleter, der tidligere har snydt ved OL.

IOC meddelte også, at man i perioden fra nu og frem til OL i Rio de Janeiro til august har fordoblet beløbet for antidopingbekæmpelse, så det lander på 447.000 euros (ca. 3.3 millioner kroner.)

Det blev også oplyst, at man specielt holder et fokus på lande, hvor antidopingarbejdet har været kritiseret og synes at halte.

- Der vil være speciel opmærksomhed omkring lande, hvor antidopingarbejdet ikke er kompatibelt. Det drejer sig om Kenya, Rusland og Mexico, skriver IOC.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden