IOC-præsident skal vidne i sag om ulovligt OL-billetsalg

Thomas Bach, præsident for IOC, skal vidne i sag mod irsk OL-chef, som er anklaget for ulovligt billetsalg.

OLY-2016-RIO-CLOSING Foto: Scanpix/Leon Neal

OLY-2016-RIO-CLOSING Foto: Scanpix/Leon Neal

Under de olympiske lege i Rio de Janeiro i august blev den irske OL-chef Patrick Hickey anholdt som hovedmistænkt i en sag om ulovligt salg af billetter til OL.

E-mails fra Hickey til Den Internationale Olympiske Komités (IOC) præsident, Thomas Bach, hvori ireren efterspørger billetter, gør nu, at Bach bliver indkaldt som vidne til afhøring i sagen.

- Vi ønsker at afhøre Thomas Bach som vidne, fordi han nævnes i nogle e-mails, og vi ønsker at afklare alle uklarheder, siger Ronaldo Oliveira fra politiet i Rio de Janeiro på et pressemøde ifølge AFP.

En anden efterforsker i sagen Ricardo Barbosa de Souza har fortalt, at Hickey allerede i juli 2015 via e-mail efterspurgte at få tildelt flere billetter til OL.

- Hr. Bach svarede ikke (på mailen, red.), men vi ved, at hr. Hickey modtog 296 ekstra billetter til OL i Rio, og det er derfor, vi gerne vil afhøre præsidenten for IOC, siger efterforskeren.

De belastende e-mails, som førte til anholdelsen af 71-årige Patrick Hickey under OL, blev fundet på en computer, der tilhørte Martin Burk, medlem af Irlands Olympiske Komité, under en hotelransagning.

Ifølge politiet har sortbørshandlen med OL-billetter i Rio beløbet sig til omkring tre millioner dollar, svarende til små 20 millioner kroner.

Thomas Bach er kommet i modvind på det seneste, da han som den første IOC-præsident siden 1984 ikke dukkede op til åbningen af de paralympiske lege, som blev indledt 7. september.

Han havde ellers planlagt at være en del af åbningen, men i stedet var han til begravelse for den tidligere tyske præsident Walter Scheel i Berlin.

Fredag oplyste en talsmand for Bach ifølge nyhedsbureauet dpa, at Bach ikke har planer om at komme til Rio på et senere tidspunkt i forbindelse med de paralympiske lege.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst