IOC-repræsentant åbner døren for nordkoreansk OL-deltagelse

"Sandsynligvis" vil Nordkorea deltage ved vinter-OL i Sydkorea, siger nordkoreansk IOC-repræsentant.

Ritzau
Nordkoreas repræsentant i Den Internationale Olympiske Komite (IOC), Chang Ung, siger, at det omstridte land "sandsynligvis vil deltage", når OL i næste måned skydes i gang. Foto: /ritzau/AP/Lee Jin-man/arkiv
Sport 6. januar 2018 06:08 - Opdateret 6. januar 2018 11:12

Nordkorea vil "sandsynligvis" deltage ved OL i den sydkoreanske by Pyeongchang. Det skriver det japanske nyhedsbureau Kyodo.


Nordkoreas repræsentant i Den Internationale Olympiske Komite (IOC), Chang Ung, siger, at det omstridte land "sandsynligvis vil deltage", når OL i næste måned skydes i gang.
I sin nytårstale omtalte den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, det kommende vinter-OL med et ønske om, at legene ville blive en succes.
Han omtalte i samme forbindelse muligheden for, at Nordkorea ville sende en delegation til Sydkorea i forbindelse med legene.
Det fik den sydkoreanske foreningsminister, Cho Myoung-gyon, til at række hånden ud.
- Vi håber, at syd og nord kan sidde ansigt til ansigt og diskutere en deltagelse af den nordkoreanske delegation ved legene i Pyeongchang, sagde foreningsminister Cho Myoung-gyon tirsdag.
Det nordkoreanske kunstskøjteløberpar Ryom Tae-ok og Kim Ju-sik er kvalificeret til OL, men Nordkoreas Olympiske Komité missede en deadline i oktober for at bekræfte parrets OL-deltagelse.
De to nordkoreanere kan dog stadig komme med, hvis de får en invitation fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC).
Vinter-OL bliver holdt i Pyeongchang fra 9. februar til 25. februar.
/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...