IOC står over for svært dilemma efter dopingskandale

Hvis ikke antidopingarbejdet skal undergraves kræves et opgør med politisk magtfaktor, mener forening.

18. juli 2016 19:30

Den Internationale Olympiske Komité, IOC, står over for et svært dilemma, efter at en uafhængig rapport har afsløret, at den russiske stat har været involveret i et omfattende dopingprogram og svindel med positive prøver.

Det vurderer Jens Sejer Andersen, der er international chef for Play the Game, der arbejder for demokrati og gennemsigtighed i sport.

- Enten skal IOC tage en direkte konfrontation med Rusland, som er en idrætspolitisk magtfaktor, eller også skal man undergrave tilliden til hele det internationale antidopingsystem, siger han.

Jens Sejer Andersen er tilfreds med, at der nu er kommet håndfaste beviser for de påstande, som en afhopper fra det russiske antidopingsystem luftede over for amerikanske medier for to måneder siden.

Han vurderer, at IOC vil have mere end svært ved at bevare troværdigheden, hvis ikke Rusland bliver udelukket ved det kommende OL i Rio de Janeiro.

- IOC bliver nødt til at tage bestik af, at organisationen scorer lavt på troværdigheden, og de ønsker stadig at demokratiske lande vil byde OL velkommen i fremtiden.

Selv om Rusland utvivlsomt vil bekæmpe rapporten, så vurderer Jens Sejer Andersen, at en udelukkelse må blive den eneste udvej for IOC. Og sandsynligvis også en udvej, som Rusland vil acceptere.

- De vil på sigt gerne selv være værter for OL, og de har et VM i fodbold for døren i 2018, og de har naturligvis en interesse i at skabe en positiv atmosfære omkring det, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...