IOC: Tørklæde-krig vil ikke ramme OL-atlet

IOC afviser, at Saudi-Arabien vil trække kvindelig atlet fra legene, fordi hun ikke må have hovedtørklæde på.

IOC: Tørklæde-krig vil ikke ramme OL-atlet

Kontroversen om en kvindelig deltagers hovedtørklæde vil ikke betyde, at Saudi-Arabien trækker hende - eller hele landets delegation - hjem fra OL i London.

Sådan lyder meldingen fra den internationale olympiske komité (IOC) søndag, efter at det internationale judoforbund har forbudt den saudiarabiske judokæmper Wojdan Shaherkan at bære hovedtørklæde. Stik imod landets egne retningslinjer.

- I går (lørdag) satte de centrale parter sig sammen og talte, lyder det fra IOC's kommunikationsdirektør Mark Adams.

- De er i gang med en konstruktiv dialog. Jeg har læst et sted, at der har været en trussel om, at Saudi-Arabien vil trække sig, men så vidt jeg er orienteret, er det slet ikke sandt, fortsætter han.

Saudi-Arabien har for første gang nogensinde kvindelige atleter med til legene. Én af de to OL-deltagere er den 16-årige Shaherkan, der efter planen skal i ringen første gang fredag.

Men siden hun af sikkerhedsgrunde fik forbud mod at bære det islamiske hovedtørklæde hijab, har der været spekulationer om, hvorvidt hun vil blive tvunget til at trække fra legene.

Ifølge Mark Adams er både det internationale judoforbund og den saudiarabiske delegation dog yderst opsatte på at finde en løsning.

- Vi er stadig meget sikre på et positivt udfald. Det bedste, vi kan gøre, er at give dem plads til at finde ud af det her og prøve at få atleten til at konkurrere, siger han.

I judo har deltagerne af sikkerhedsgrunde forbud mod at bære nogen form for hovedbeklædning.

Inden afrejsen til OL blev det imidlertid understreget fra de saudiarabiske officials, at det er en betingelse for at deltage, at kvinderne bærer "passende beklædning, der opfylder betingelserne i sharia".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.