iPad’en kan udløse skattesmæk

Hvis du ikke har en klar aftale med din arbejdsgiver kan du hænge på regningen

iPad’en kan udløse et skattesmæk, hvis du ikke har en klar aftale med din arbejdsgiver.Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

iPad’en kan udløse et skattesmæk, hvis du ikke har en klar aftale med din arbejdsgiver.Arkivfoto Foto: Peter Mørk

DANMARK:Den meget omdiskuterede multimedieskat, der var gældende i 2010-11, fik mange ansatte i danske virksomheder til at finansiere en smartphone, iPad eller bærbar computer via lønnen over en periode på minimum 12 måneder.

Men hvis de ikke har lavet en klar aftale med deres arbejdsgiver om, hvad der sker, når finansieringsperioden udløber, kan de ende med at få et skattesmæk, skriver Jyllands-Posten.

Skurken i denne sammenhæng er et regelsæt, der trådte i kraft ved indgangen til 2012. Ifølge de nye regler skal eksempelvis en computer, der er finansieret over bruttolønnen, beskattes med 50 pct. af nyværdien - om året.

Betaling af nyværdi

- Når den aftalte lønreduktion fra den gamle ordning udløber, vil computeren eller iPad’en fortsætte under de nye værnsregler, siger Anders Zitawi, der er manager i skatteafdelingen hos revisionsfirmaet Deloitte.

Derfor er det vigtigt, at man har lavet en aftale med sin arbejdsgiver, som klarlægger, hvad der skal ske med udstyret, når aftalen om lønomlægning udløber.

Ellers risikerer man ifølge Anders Zitawi at komme til at betale skat af 50 pct. af f.eks. computerens nyværdi årligt efter de nye regler, selv om man allerede helt eller delvist har finansieret udstyret via bruttolønnen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.