iPad’en styrer træningen

Hjemmeplejen bliver mere og mere teknologisk - først el-cykler og nu iPad-baseret træningsværktøj. Foto: Anders Andersen

Hjemmeplejen bliver mere og mere teknologisk - først el-cykler og nu iPad-baseret træningsværktøj. Foto: Anders Andersen

400 medarbejdere - primært SOSU-medarbejdere - fra Aalborg Kommune har været igennem et kort kursusforløb for at kunne bruge og arbejde med et nyt iPad-baseret træningsværktøj i praksis.

Projektet er igangsat med midler fra kommunens innovationspulje.

Der er tale om et nyudviklet, iPad-baseret trænings- og screeningsværktøj, som hjemmeplejen fremover skal bruge til at hjælpe borgere med et funktionshandicap til at blive mere selvhjulpne.

Med screeningen er det muligt at målrette træningsøvelserne i forhold til, hvad den enkelte borger kan - og det giver bedre resultater, viser erfaringerne fra et projektforløb.

- Vi har det mål at den enkelte borger bliver mere selvhjulpen.

- Det kan være at han mangler noget muskelmasse eller har nogle sociale udfordringer, men det afgørende er, at vi ser på, hvad den enkelte borger kan og har brug for uden at skele til en fælles norm, siger myndighedschef Ove G. Jensen.

Redskabet har været testet over længere tid i et af kommunens distrikter og resultaterne herfra er så lovende, at det fremover skal være en del af konceptet "Træning før Pleje".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.